Vijesti 21.04.2021.

Treći paviljon u Banjaluci od naredne školske godine u novom ruhu

ČITANJE: 1 minuta

Studenti trećeg paviljona SC “Nikola Tesla” Banjaluka mogli bi se već od naredne školske godine useliti u renovirane prostorije, potvrdio je to za “Nezavisne novine” Dragoslav Topić, direktor Studentskog centra u Banjaluci.

“Objekat je trenutno u jako lošem stanju i ova promjena studentima će mnogo značiti. Trenutno se radi na prikupljanju dokumentacije za raspisivanje tendera, nakon čega očekujemo početak radova”, rekao je Topić i dodao da će svaka soba imati svoj toalet, što dosad nije bio slučaj.

Rekonstrukciju doma finansiraće vlade Republike Srpske i Srbije.

“Vlada RS će donirati 500.000 KM, dok je Vlada Srbije prethodno donirala milion evra za rekonstrukciju” , istakao je Topić.

Studenti kažu da dugo čekaju na rekonstrukciju doma i da se nadaju da će uslovi biti kao u 1. ili 2. paviljonu.

“Prema nekim našim informacijama, treći paviljon će imati čak i bolje uslove nego ostali paviljoni studentskog doma u Banjaluci”, naglasio je za “Nezavisne” Marko Ćurko, predstavnik studenata banjalučkog SC.

On je kazao da će nakon rekonstrukcije svi studenti trećeg paviljona biti zadovoljni uslovima za život i studiranje.

“Na prvo mjesto stavila bih rekonstrukciju kupatila. Mislim da je svim studentima to ogroman problem, kao i grijanje koje često zna biti slabo na višim spratovima. Takođe, nadamo se da će rekonstrukcija obuhvatati i opremljenost internetom, koji često nije na zavidnom nivou”, rekla je za “Nezavisne” studentkinja Slavica C.

Treći paviljon trenutno raspolaže sa 148 soba namijenjenih redovnim studentima i dodatnih 66 kreveta predviđenih za studente master studija te studente s posebnim potrebama. U sklopu paviljona nalazi se internet i TV sale, koje će, takođe, biti rekonstruisane, pišu Nezavisne.

(A.M.)