Treći “Zimzograd” počinje 11. decembra

zimzograd
Treća zimska turističko-ugostiteljska manifestacija “Zimzograd” počeće 11. decembra na Trgu Krajine u Banjaluci, a tokom 30 dana obuhvatiće gastronomsku ponudu, muzičke i zabavne sadržaje, promociju kreativnosti i humanitarne akcije.

Direktor Turističke organizacije Banjaluka Ostoja Barašin rekao je da je uspješna realizacija prethodna dva “Zimzograda” omogućila nastavak ovog projekta, te izrazio nadu da će u budućnosti manifestacija biti još sadržajnija.

– Nadamo se da će ova manifestacija živjeti mnogo duže od nas i već sada razmišljamo da naredne godine dobije šire obrise i sadržaje- rekao je Barašin.

On je izrazio zahvalnost gradu Banjaluci koji je prepoznao vrijednost projekta i ustupio Turističkoj organizaciji prava na suorganizaciju manifestacije.

Direktor agencije “Mint” Milena Đekić Mijatović rekla je da će treći “Zimzograd” biti svečano otvoren 11. decembra u 18 časova dolaskom Djeda Mraza, performansima i svjetlosnim projekcijama.

– Ove godine pripremili smo brojna iznenađenja, pogodnosti i nagrade za sve koji se budu družili u “Zimzogradu”, a potrudili smo se i da obogatimo dekoraciju i scenografiju- izjavila je Đekić Mijatović.

Ona je dodala da će ove godine biti prisutni i novi izlagači, ali i da će se konceptualno mijenjati muzički sadržaji. Za najmlađe posjetioce biće organizovana besplatna igraonica i brojne edukativne i kreativne radionice.

– Za malo starije posjetioce pripremićemo ‘Nektar’ ulicu u ugostiteljskoj zoni, a ove godine muzički sadržaji podrazumijevaće više džez orkestara i akustičnih sastava- rekla je Đekić Mijatović.

Novina ovogodišnje manifestacije je promocija kreativnih rukotvorina, kao i humanitarne akcije u saradnji sa sponzorima i izlagačima.

Portparol kompanije “M:tel” Milica Stojaković rekla je da podrškom ovom projektu “M:tel” nastoji dati doprinos kulturnim manifestacijama u gradu, ali i da se oduži korisnicima na povjerenju.

– Kao i prethodnih godina, pripremili smo i mnogo poklona i iznenađenja za najmlađe- rekla je Stojakovićeva.

(Agencije)

VIŠKOVIĆ: Što prije početi realizaciju značajnih projekata

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković očekuje da će do kraja godine razgovarati sa premijerom Federacije BiH i predsjedavajućim Savjeta ministara o značajnim projektima, jer je trenutno blokirano više od milijardu KM predviđenih za njihovu realizaciju.

GRMUŠA (PDP): Nova vlast na nivou BiH čestitaće građanima Novu godinu povećanjem PDV-a

Iz ekspozea kandidata za predsjedavajućeg Savjeta ministara Zorana Tegeltije vidljivo je da postoje ozbiljne razlike između onoga što on planira da radi sa Savjetom ministara BiH i onoga što su u javnosti u proteklim godinama govorili visoki funkcioneri SNSD i Republike Srpske – izjavio je generalni sekretar PDP-Milko Grmuša. Grmuša je naveo da su u

VIŠKOVIĆEVA OČEKIVANJA OD SAVJETA MINISTARA: Što prije odblokirati značajne projekte

Prdsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković očekuje da će do kraja godine razgovarati sa premijerom Federacije BiH (FBiH) i predsjedavajućim Savjeta ministara o značajnim projektima, jer je trenutno blokirano više od milijardu KM predviđenih za njihovu realizaciju.  – Očekujem mnogo od formiranja novog saziva Savjeta ministara i Vlade FBiH, jer zajedno imamo mnogo posla da

AMBICIJE: Fudbaleri Borca žele da pobjedom nad Slobodom završe jesenji dio sezone

Sa tri boda pred domaćim navijačima zatvoriti fudbalsku jesen, želja je svih u FK Borac. “Crveno-plavi” bi pobjedom proljeće dočekali na trećem mjestu, gdje se trenutno nalaze iza sarajevskih vječitih rivala. Da nam je neko prije početka sezone ponudio ovakav ishod, objeručke bi ga prihvatili, kaže napadač Borca Saša Kajkut. “Moramo biti svjesni da smo

“DVOSMJERNA ULICA”: Eminentni hirurzi iz Rusije u radnoj posjeti UKC RS

Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske Vlado Đajić rekao je da je radna posjeta eminentnih ruskih hirurga Malhaza Cikoridze i Aleksandra Semjenova iz Sankt Peterburga UKC-u nastavak saradnje sa ljekarima iz tog grada koju je pokrenuo srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik. Đajić je istakao da će ljekari iz UKC-a uzvratiti posjetu već