Treći “Zimzograd” počinje 11. decembra

zimzograd
Treća zimska turističko-ugostiteljska manifestacija “Zimzograd” počeće 11. decembra na Trgu Krajine u Banjaluci, a tokom 30 dana obuhvatiće gastronomsku ponudu, muzičke i zabavne sadržaje, promociju kreativnosti i humanitarne akcije.

Direktor Turističke organizacije Banjaluka Ostoja Barašin rekao je da je uspješna realizacija prethodna dva “Zimzograda” omogućila nastavak ovog projekta, te izrazio nadu da će u budućnosti manifestacija biti još sadržajnija.

– Nadamo se da će ova manifestacija živjeti mnogo duže od nas i već sada razmišljamo da naredne godine dobije šire obrise i sadržaje- rekao je Barašin.

On je izrazio zahvalnost gradu Banjaluci koji je prepoznao vrijednost projekta i ustupio Turističkoj organizaciji prava na suorganizaciju manifestacije.

Direktor agencije “Mint” Milena Đekić Mijatović rekla je da će treći “Zimzograd” biti svečano otvoren 11. decembra u 18 časova dolaskom Djeda Mraza, performansima i svjetlosnim projekcijama.

– Ove godine pripremili smo brojna iznenađenja, pogodnosti i nagrade za sve koji se budu družili u “Zimzogradu”, a potrudili smo se i da obogatimo dekoraciju i scenografiju- izjavila je Đekić Mijatović.

Ona je dodala da će ove godine biti prisutni i novi izlagači, ali i da će se konceptualno mijenjati muzički sadržaji. Za najmlađe posjetioce biće organizovana besplatna igraonica i brojne edukativne i kreativne radionice.

– Za malo starije posjetioce pripremićemo ‘Nektar’ ulicu u ugostiteljskoj zoni, a ove godine muzički sadržaji podrazumijevaće više džez orkestara i akustičnih sastava- rekla je Đekić Mijatović.

Novina ovogodišnje manifestacije je promocija kreativnih rukotvorina, kao i humanitarne akcije u saradnji sa sponzorima i izlagačima.

Portparol kompanije “M:tel” Milica Stojaković rekla je da podrškom ovom projektu “M:tel” nastoji dati doprinos kulturnim manifestacijama u gradu, ali i da se oduži korisnicima na povjerenju.

– Kao i prethodnih godina, pripremili smo i mnogo poklona i iznenađenja za najmlađe- rekla je Stojakovićeva.

(Agencije)

Srđan Kočić novi košarkaš Igokee

Srđan Kočić novi je košarkaš Igokee. Kočić, rodom iz Nove Topole je zaobilaznim putem došao do Aleksandrovca koji je udaljanen samo par kilometara. Najprije je iz ekipa Top Basket prešao u Sparse iz kojih je otišao u Podgoricu gdje je potpisao petogodišnji ugovor sa ekipom Budućnosti. Nije uspio da se nametne u prvom timu te

ČEKAJU DJEČJU GRAJU Kako izgleda dograđeni prostor najbrojnije škole u Srpskoj

Klupe, stolice i table za 16 odjeljenja su tu, glavno što još nedostaje novoizgrađenim učionicama OŠ „Branko Radičević“ na Starčevici jeste dječja graja i njihovi likovni radovi. Najbrojnija škola u Srpskoj, koja će ove godine imati 71 odjeljenje, dva više nego lani, spremno čeka septembar i povratak oko 1.800 đaka na nastavu, sa još 8

Porodica, prijatelji i kolege oprostili su se od Denisa Kuljiša

Na zagrebačkom Krematoriju u 14:30 održan je posljednji ispraćaj istaknutog novinara, publicista i urednika Denisa Kuljiša. Istaknuti hrvatski novinar, pisac i publicist Denis Kuljiš umro je u nedjelju u Zagrebu u dobi od 68 godina nakon kratke i teške bolesti. U emotivnom govoru od njega se oprostio prijatelj iz djetinjstva i dugogodišnji suradnik Rene Bakalović

Banjalučanin i Dominikanka rekli “da” u gradu na Vrbasu

Neobično vjenčanje održano je danas u Banjaluci. Naime, u atrijumu Gradske uprave, danas su se vjenčali Banjalučanin Strahinja Buzadžija Meiri Maura Ekso de los Santos iz Dominikanske Republike. Ovo je još jedan od mnogih parova koji potvrđuju da ljubav ne poznaje granice. Podsjetimo, prije nekoliko dana BiH je obišla vijest da su se proteklog vikenda

KOVAČEVIĆ (SNSD): Hrvatsko pitanje u BiH postoji, ali mora da bude riješeno unutar Federacije

Takozvano hrvatsko pitanje je realan problem, ali on mora da bude riješen unutar Federacije BiH kao što je i predviđeno Dejtonskim mirovnim sporazumom, izjavio je portparol SNSD-a Radovan Kovačević. “To je unutrašnje pitanje FBiH, odnosno pitanje za Bošnjake i Hrvate da nađu rješenje za međusobne odnose unutar tog entiteta” rekao je Kovačević. Komentarišući izjavu predsjednika