Sport 21.06.2016.

Trenčin osvojio 11. memorijalni turnir “Duško Ožegović”

ČITANJE: 2 minute

Pioniri slovačkog Trenčina osovjili su pehar namjenjen pobjedniku 11. memorijalnog turnira “Duško Ožegović”. Slovaci su u finalu savladali ljubljansku Olimpiju rezultatom 1-0 čime su opravdali ulogu favorita turnira.

U ruke fudbalera Trenčina, otišla su i individualna priznanja, pa je tako za najboljeg igrača 11. izdanja turnira “Duško Ožegović” proglašen Lukas Latanaj.

“Turnir je odlično organizovan. Veoma sam srećan što je moja ekipa uspjela da dođe do trofeja. Drago mi je naravno i što sam proglašen za najboljeg igrača i sigurno ću po tome da pamtim ovaj turnir”, kaže Lukas Latanaj iz slovačkog Trenčina.

Najbolji golman takođe dolazi iz redova Trenčina, ali njemu je posao bio olakšan u finalu. Za Olimpiju, zbog povrede nije nastupio najbolji strelac turnira, Stefan Petrović koji je na “Ožegoviću” tri puta matirao protivničke čuvare mreže.

“Dobro organizovan turnir, možda bismo trebali da igramo na glavnom igralištu, bar finale”, smatra Stefan Petrović iz slovenačke Olimpije.

Finale se igralo na stadionu fudbalskog kluba Naprijed, koji je ujedno i organizator memorijala “Duško Ožegović”. Turnir se igra u znak sjećanja na nekadašnjeg fudbalera i funkcionera ovog banjalučkog kluba. Iz godine u godinu turnir je podizao kvalitet, a nakon više od decenije trajanja, iz Naprijeda poručuju da će biti još bolji.

“Već je 10 godina iza nas samim tim i neko bogato iskustvo. I ove godine smo nastojali da navedemo novu ekipu i uspjeli smo, to je Trenčin. To je bio pravi pogodak, oni su pobjednici, samim tim iduće godine će biti ponovo učesnici našeg turnira. Sljedeće godine ćemo se potruditi da bude još kvalitetnijih ekipa, još novih ekipa, čime i sami turnir dobija na kvalitetu”, kazao je Čedo Ševarika, organizator turnira.

Ove godine, učestovalo je ukupno osam ekipa. Uz Trenčin i Olimpiju, tu su bili i Sarajevo koje je osvojilo treće mjesto, zatim Akademija fudbala “Sporting “ Teslić, domaćin Naprijed, banjalučki Borac, Kozara i prijedorski Rudar.

(ATV)