Sport 28.01.2017.

Trener Borca Vule Trivunović: Borac jači nego jesenas

ČITANJE: 2 minute

Mladi stručnjak na klupi banjalučkog Borca Vule Trivunović smatra da će njegova ekipa biti jača u odnosu na prvi dio prvenstva, ali da se do titule šampiona Republike Srpske neće baš tako lako doći.

– Igrači koji su došli u naše redove ove zime imaju kvalitet i s njima smo mnogo jači nego u prvom dijelu sezone. Međutim, to nas ne smije nimalo zavarati, jer sigurno da ni ostali rivali ne sjede skrštenih ruku. Najvažnije u ovom trenutku je da svi rade punim intenzitetom i mogu da kažem da sam prezadovoljan njihovim odnosom prema treningu. Posebno bih pohvalio Dejana Rađenovića, koji sa igračima radi treninge snage i oporavka, i sigurno će imati velike zasluge za njihovu fizičku spremu – naglasio je Trivunović.

Ove zime u klub su stigli Miloš Đorđević, Petar Kunić, Siniša Dujaković, Branko Ojdanić, Aleksandar Radulović, Bojan Puzigaća, Ilija Danilović, dok je Nenad Kiso odlučio da produži saradnju sa Banjalučanima.

– Praktično svi oni su naši igrači, ali ostalo je da se sa njima potpišu ugovori, odnosno da Kiso potpiše novi. Samo je malo neizvjestan Đorđević, jer za njega još nisu stigli papiri iz Slavije, ali imamo obećanja iz Istočnog Sarajeva i vjerujem da će sve biti u najboljem redu. Uprava još pregovara sa Bojanom Burazorom iz Rudar Prijedora i vjerujem da će i on na proljeće biti naš član – nastavio je Trivunović.

Strateg “crveno-plavih” očekuje da se vremenske prilike neće pokvariti i da će njegovi igrači moći da nastave sa normalnim radom.

– Naš novi pomoćni teren sa plastičnom podlogom stvarno pruža optimalne uslove za rad, tako da sa te strane nemamo problema za trening. Odlično je očišćen i nadam se da neće biti novih padavina, te da ćemo moći da radimo i dalje u istom ritmu – dodao je Trivunović.

Planirano je da Borac odigra pet utakmica u pripremnom periodu. Prvi rival u narednu subotu, 4. februara, biće banjalučki drugoligaš BSK. Sedam dana kasnije Banjalučani će igrati sa Slobodom iz Novog Grada, a 18. februara sa njenim imenjakom iz Mrkonjić Grada. Protivnik 25. februara u Gradačcu biće domaća Zvijezda, dok će se 4. marta u generalnoj provjeri sastati sa Kozarom u Gradišci.

Otišla desetorica

U odnosu na prvi dio sezone, iz redova Borca otišlo je deset fudbalera. Karijeru je završio Darko Maletić, a otišli su Boris Gavrić, Miloš Dujković, Dejan Popović, Luka Grahovac, Radoslav Prljeta, Ognjen Škorić, Aleksandar Malbašić, Slađan Antić i Armando Mance.

(Glas)