Sport 25.01.2021.

TRENER BORCA ŽELJA NAVIJAČA Vujović: Teško da ću sjesti na klupu Hrvatske

ČITANJE: 1 minuta

Mnogi navijači iz Hrvatske voljeli bi da vide Veselina Vujovića na klupi reprezentacije, nakon što je Lino Červar podnio ostavku na to mjesto, pokazale su ankete.

Legendarni Veselin Vujović je nedavno postao trener banjalučkog Borca, a nakon Červar napustio klupu Hrvatske, mediji u ovoj zemlji krenuli su da licitiraju sa njegovim nasljednikom.

“Svaki put kad neki selektor na prostoru bivše Jugoslavije ode s klupe, mediji krenu spekulisati s mojim imenom. Naravno da mi je drago da me puno hrvatskih navijača želi na klupi, to laska, ali mislim da od toga neće biti ništa. Teško da će Vuja ikad sjesti na klupu Hrvatske, ali ne zato što to ne bi želio, nego zato što su okolnosti takve. O tome koje su to okolnosti radije ne bih, ali samo ću reći da će teško ikad stranac biti selektor Hrvatske. Ne bih se želio nametati i reklamirati, ali ako pogledamo sve reprezentacije kojima je selektor stranac, sve su one strašno puno napredovale. Stranac je lišen pritiska javnosti i svih igrica u reprezentaciji i oko nje. Njega baš briga za klanove i spletke. Njegov posao je da na najbolji mogući način pripremi ekipu i da se autoritetom nametne igračima. Šteta što ljudi u Hrvatskoj ne razmišljaju o tome”, rekao je Vujović za Index, koji nije želio da govori o nasljedniku Červara jer ima puno prijatelja u Hrvatskoj i ne želi nikog da uvrijedi.

Legendarni trener je dva puta vodio Zagreb sa puno uspjeha.

(N.S)