Sport 14.09.2021.

TRENER KRUPE: Dobro smo ušli u sezonu, ali nemamo imperativ povratka u Premijer ligu

ČITANJE: 3 minute

Fudbaleri Krupe pobjednički niz na startu nove sezone nastavili su i gostovanjem kod Kozare u Gradišci. Ekipa Vladimira Ilića slavila je sa 3:1, a ponovo su prelomili utakmicu u drugom poluvremenu.

Trener Krupe, Vladimir Ilić, zadovoljan je urađenim, kako u Gradišci, tako i na startu sezone, prenosi sportdc.net.

– Dobro smo ušli u sezonu. To smo negdje i postavili sebi kao cilj. Početak sezone jako često diktira nastavak takmičenja. Ono što nas definitivno raduje jeste da smo u ritmu dobrih utakmica i pobjeda. Što se tiče same utakmice u Gradišci, u prvom poluvremenu nije puno pokazala. I oni i mi smo imali po jednu dobru priliku i svi su ostali uskraćeni za šanse i dopadljivu igru. U drugom dijelu smo iskontrisali njihove napade, a uradili smo ono što najbolje radimo, iz tranzicije smo išli u polukontre i kontre i postigli tri pogotka. Može da nas raduje to što je većina igrača do 21 godine, Nikodinović i Đekić koji su postizali golove, Raković ušao u igru i upisao dvije asistencije. Vjerujem da smo na pravom putu i samo ovako trebamo nastaviti.

Krupa sa svih pet pobjeda u prvih pet kola Prve lige, te pobjedom u Kupu Republike Srpske protiv BSK-a igra odlično na početku nove sezone.

– Negdje jesmo priželjkivali ovakav start, ali šest od šest pobjeda nismo. Mada, ja sam bio poprilično optimističan da možemo imati četiri pobjede iz prva četiri kola, ali baš svih šest pobjeda nisam očekivao. Ali, to sve pokazuje da kada se pošteno radi rezultat dolazi. Nekada će to biti na poluseozni, nekada dođe odmah.

Vladimir Ilić sa sada već velikim iskustvom iz Premijer lige je i u Prvoj ligi najmlađi trener. Dvadesettrogodišnji trener suočio se sa do sada najvećim izazovom u karijeri, uklapanjem u jednu cjelinu jednog potpuno novog tima.

– Mogu slobodno reći da je ovo možda i najveći izazov do sada u mojoj karijeri. Jesam vodio ekipu u Premijer ligi i uspio sam sa stručnim štabom obezbijediti opstanak, pa je klub kasnije istupio iz lige, ali ovo je nešto potpuno drugačije. Uđete u svlačionicu, a na spisku ne postoji niko ko je bio ranije u ekipi. 20 novih ljudi, 20 karaktera, nije to lako posložiti. Ja uvijek volim istaći kompletan stručni štab. Ostali smo manje-više na okupu, uspjeli sve posložiti i napraviti rezultat. Neke situacije je teško iskontrolisati, počeli smo sa 5-6 igrača, onda dolaze svakodnevno tokom priprema i moramo sve u hodu da radimo.

Pred Krupom je sada gostovanje kod Drine.

– Jako teško gostovanje, možda i najteže u ligi. Neće biti lako, znamo kakva je Drina ekipa na domaćem terenu.. Mi se nadamo pozitivnom rezultatu, imamo pravo na to s obzirom na rezultate iza nas. Sve što se upisuje je dobro, tako i ovaj put, nadamo se povoljnom rezultatu.

Iako je dobro krenula u sezoni, Krupa ne mijenja svoje ambicije, to je afirmacija mladih igrača.

– Ono što vidimo sada i ono što su ambicije Krupe se poklapaju. Nemamo imperativ povratka u Premijer ligu, nama je cilj afirmacija mladih igrača. Imamo ih u sastavu veliki broj svako kolo. To je put kojim želimo da idemo. Šta će klub odlučiti po pitanju ulaska, to je već stvar Uprave kluba.

(SB)

Oznake: FK Krupa