Sport 13.12.2020.

TRENER RK “BORAC”: Par iz Crne Gore sramotno sudio, najviše kumovali našem porazu na Kosovu

ČITANJE: 2 minute

Borac m:tel u prvom meču 3. kola EHF Evropskog kupa poražen je od Bese 22:24, a neuspjehu Banjalučana na Kosovu najviše je kumovao sudijski par iz Crne Gore Bogdan Kaluđerović – Ivan Vujačić.

Iako razloge poraza trener “crveno-plavih” Mirko Mikić traži i u nešto lošijoj igri svog tima, nema sumnje da su Crnogorci u nekoliko navrata reagovali pristrasno, te navlačili “vodu na mlin” domaćoj ekipi.

“Nikada ne komentaršiem suđenje. Imali smo svoje šanse, bez obzira na sramotno suđenje crnogorskog para. Ne znam da li ću zbog ovoga dobiti kaznu i ne zanima me to, ali moram reći da je ovo par koji ne zaslužuje da sudi drugu ligu Crne Gore, a kamoli evropsko takmičenje. Ciljano su sudili neke stvari”, bio je Mikić izuzetno nezadovoljan kako su Kaluđerović i Vujačić vodili meč.

I prije današnjeg susreta, iz Bese i Borca m:tel poručivali su da su ekipe podjednakog kvaliteta, te da su šanse za prolaz pola-pola. Upravo to potvrdilo je večeraršnjih 60 minuta.

“Znali smo da će biti teška utakmica i da smo podjednakog kvaliteta, da će ići na loptu ili dvije. Ali, bez obzira na sve, naše gluposti, greške i ishitreni potezi koštali su nas boljeg rezultata. Svi smo znali da ništa neće biti gotovo nakon prve utakmice, tako da nešto slično očekujemo i u Banjaluci”, naglasio je Mikić.

On je naglasio da ima još da se igra, te da Banjalučani u “Boriku” mogu nadoknaditi dva gola zaostatka i u revanšu za sedam dana slaviti prolaz u narednu fazu.

“Ostaje nam da analiziramo meč i vidimo gdje smo griješili. Već sada znam bar pet stvari zbog kojih je rezultat mogao biti drugačiji i na kojima treba da poradimo i pokušamo da popravimo stvari. Isto tako i Besa će pokušati da poboljša neke stvari, tako da ima još igre, još 60 minuta rovovske borbe i nadam se da ćemo proći bez nekih povreda do sljedeće subote. To je za ove igrače jedan veliki plus, gdje oni mentalno i igrački stasavaju u svakom pogledu”, poručio je Mikić na kraju.

(mondo.ba)