Sport 27.04.2017.

Trener RK Vojvodina pred dolazak u Banjaluku tvrdi: Odbranićemo trofej na Svesrpskom kupu

ČITANJE: 2 minute

Rukometaši Vojvodine, aktuelni šampioni Srbije, braniće trofej i na Svesrpskom rukometnom kupu koji će u subotu i nedelju biti održan u Banjaluci. Trener Novosađana, Božo Rudić, ističe da njegovu ekipu u Banjaluci zanima samo trofej, a nada se da je kvalitet na strani tima iz Novog Sada.

– Siguran sam da nas očekuje zanimljiv vikend u Banjaluci, između nas i Metaloplastike postoji veliki rivalitet, a slična je situacija i kada su u pitanju Borac i Sloga u Republici Srpskoj, tako da sam uvjeren da će oba meča biti kvalitetna. Dolazimo da osvojimo ovaj turnir, pretpostavljam sa istom namjerom kao i sve ostale ekipe, posebno tim Metaloplastike sa kojom se sastajemo u polufinalu. Odlično se poznajemo i mogu reći da oni ne zaslužuju situaciju u kojoj su u Srbiji ostali bez šanse za titulu. Ispali su i iz Kupa i sasvim sigurno imaju veliki motiv da osvoje bar jedan trofej. Poznajemo se vrlo dobro, Metaloplastika je tim koji igra cijele godine, sa izuzetkom Bozoljca koji ih je napustio i otišao u Španiju. S druge strane, mi u Banjaluku dolazimo sa najkvalitetnijim sastavom i mislim da je naša prednost malo šira mogućnost rotacije. Nadam se plasmanu u finale, a onda i trofeju – rekao je Rudić.

Trener Vojvodine kaže da sa posebnim emocijama dolazi u Banjaluku.

– Vojvodina brani trofej, ali ja sam tek kasnije preuzeo tim i prvi put sam u Banjaluci kao trener. Rodom sam iz vaših krajeva, obožavam Banjaluku i sa velikim emocijama dolazim u ovaj grad. Kao junior sam bio na vratima reprezentacije, tada mi je banjalučki Borac bio san, a igrači tog kluba veliki idoli i zaista sam srećan što ću ući u banjalučki hram sporta – rekao je Rudić.

Direktor Borca, Vladimir Branković, ističe da je finasijska konstrukcija za ovaj događaj zatvorena i dodaje da se karte već mogu kupiti u pretprodaji.

– Na dan utakmice karte će se prodavati na biletarnici Sportske dvorane “Borik”,a po istoj cijeni, od tri konvertibilne marke,već se mogu kupiti na Trgu Krajine. Moram reći da smo imali dobar dobar odaziv sponzora za ovaj turnir. To ne znači da ćemo zaraditi neki novac, ali u svakom slučaju moći ćemo ovaj sabor da organizujemo na kvalitetan način i da budemo maksimalno dobri domaćini – rekao je direktor Borca, Vladimir Branković.

Svečano otvaranje Svesrpskog rukometnog kupa održaće se u subotu od 17.30. Metaloplastika i Vojvodina u prvom polufinalu igraju od 18 časova dok se u drugom od 20.15 sastaju Borac M:tel i Sloga.

(EuroBlic)