Vijesti 22.05.2019.

TRENUTNO RADI SAMO SA JEDNIM VOZILOM: Pauk službi potrebno novo vozilo

ČITANJE: 1 minuta

Pauk služba u Banjaluci trenutno radi samo sa jednim vozilom za premiještanje nepropisno parkiranih automobila po gradu, jer je drugo oštećeno u saobraćajnom udesu.

Ovu nesvakidašnja saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovalo i pauk vozilo dogodila se 8. maja, a vozilo je od tada u kvaru, piše “EuroBlic”.

“Zbog oštećenje prednjeg trapa, koj je veoma složeno i ozbiljno uzimajući u obzir funkciju koju obavlja, vozilo je još na popravci”, rekao je šef Odjeljenja za saobraćaj Grada Banjaluka Slavko Davidović.

On je naglasio da se uskoro planira nabavka novog pauk vozila.

“Imajući u vidu osnovnu ulogu pauk vozila, broj i konstantan porast registrovanih vozila u gradu i navike vozača koje se ogledaju u nepropisnom parkiranju, provođenje regulativnih mjera te obezbjeđivanje nesmetanog i bezbjednog motornog i pješačkog saobraćaja je postalo nemoguće bez pauk vozila, te je odjeljenje predložilo nabavku novog pauk vozila kroz rebalans budžeta, a što je na Skupštini grada koja je održana u ponedjeljak i prihvaćeno, te će se ubrzo pokrenuti i procedura javne nabavke”, kaže Davidović.

Pauk služba u Banjaluci u 2018. godini premjestila je ukupno 1.766 vozila. Premještanje vozila paukom do dva kilometra udaljenosti košta 40 KM, od dva do deset kilometara 60 maraka, dok odvoženje automobila preko deset kilometara košta 90 KM.

(Mondo.ba, foto: Vesna Kerkez/Mondo.ba)