Vijesti 27.11.2018.

Trg Krajine bez novogodišnjeg programa?

ČITANJE: 2 minute

Iako su Banjaluci pripreme za novogodišnje praznike već počele, Trg Krajine i park Petar Kočić ove godine će, po svemu sudeći ostati bez prazničnog blještavila.

Kako Mondo saznaje, agencija “HBO colors” iz Novog Sada, koja je na javnom pozivu Gradske uprave dobila organizaciju programa za novogodišnje praznike na ove dvije lokacije je izgleda odustala od toga.

Iz Gradske uprave rekli su da još uvijek nemaju zvaničnu informaciju o odustajanju agencije, ali i da se posljednjih mjeseci prema svemu odnose vrlo neprofesionalno.

Podsjećamo, na javnom pozivu Gradske uprave za program “Banjalučka zima” lokacije za atraktivne turističke sadržaje dodijeljene su, pored “HBO colors”, i agencijama “Mint” i “Lucido”, koji su već započeli sa postavljanjem štandova i prateće opreme. Međutim, radova na Trgu Krajine i u parku Petar Kočić još nema iako bi sa prazničnim program trebalo početi sredinom decembra.

Prema programu “Banjalučke zime” pored Trga Krajine i parka Petar Kočić, atraktivni sadržaji su planirani u parku Mladen Stojanović, te na platou ispred Muzeja savremene umjetnosti, kao i u parkiću kod Narodnog pozorišta RS.

Agencija Lucido, ove godine praznični program organizuje na lokacijama kod Narodnog pozorišta RS i na platou kod Muzeja savremene umjetnosti, a prema najavljenom programu očekuje nas veoma zanimljiv sadržaj.

Kod Narodnog pozorišta održaće se “Banjalučka bajka” gdje nas očekuju brojni nastupi lokalnih i regionalnih muzičkih zvijezda, kao i brojni sadržaji za djecu. Plato kod Muzeja savremene umjetnosti rezervisan je za program “BeLive” gdje nas takođe očekuje raznovrstan sadržaj kako za djecu tako i za odrasle.

Zimzograd je ove godine na novoj lokaciji u parku Mladen Stojanović, a otvaranje je pomjereno za 14. decembar. Prema najavama očekuje nas nabogatiji program do sada.

Kruna ovogodišnjih zimskih praznika su tri dana koncerata na kojima će nastupiti Haris Džinović, Željko Samardžić i Nikola Rokvić, Željko Joksimović, a najvjerovatnije će se održati na prošlogodišnjoj lokaciji – bina će biti postavljena u Ulici kralja Petra I Karađorđevića, između Trga Krajine i Parka Petar Kočić.

(Mondo)