Sport 29.04.2019.

TRI KOLA PRIJE KRAJA: Rukometašice Borca na vrhu, sve podređeno duelu sa Knežopoljkom

ČITANJE: 1 minuta

Rukometašice Borca tri kola prije kraja sezone drže lidersku poziciju u Prvoj ligi Republike Srpske. Cilj sa početka sezone, povratak u Premijer ligu BiH, na dohvat im je ruke, a o novom šampionu odlučivaće utakmica protiv Knežopoljke. Trener Borca Nikola Bijelić kaže da je sve podređeno toj utakmici, a očekivanja su da ovu polusezonu završe bez poraza.

“Sledeća utakmica nam je gostovanje ekipi Leotara u Trebinju. Nakon toga nam dolazi ekipa Knežopoljke, gdje ćemo kolo do kraja lige znati ko je prvi. U zadnjem kolu gostujemo ekipi Broda. Mi kao klub očekujemo sve tri pobjede I plasman u Premijer ligu sa svim osvojenim bodovima u ovoj polusezoni” kaže trener rukometašica Borca nikola Bijelić.

Strpljivo su u Borcu gradili i ekipu i rezultat. Godinu i po od dolaska nove uprave na čelu sa Nadom Tešanović, dočekale su “osice” da se bore za elitu, koju su napustile prije četiri godine. Sa mladom ekipom, baziranom na domaćim rukometašicama, sada su zaslužile povratak na mjesto gdje su godinama bile neprikosnovene.

“Osice su to definitivno zalsužile. Tačno je da smo mi jedna od mlađih ekipa u Prvoj ligi Republike Srpske. Definitvno će biti izazov, ali uz par adekvatnih pojačanja mislim da I sledeće godine u Premijer ligi možemo da ostvarimo neki značajniji plasman”, uvjeren je Bijelić.

Rukometašice Borca očekuje i polufinale Kupa Republike Srpske, gdje će se kaže Bijelić potruditi da ostvare najbolji plasman. Borac ide na pobjedu s kim god da igra, ali nam je sada prioritet osvajanje šampionata Republike Srpske, zaključio je trener Borca.

(ATV)