Vijesti 19.05.2021.

Tri migranta uhapšena, a dva hospitalizovana

ČITANJE: 2 minute

Od pet migranata, koji su juče u banjalučkom naselju Lazarevo pokušali da pobjegnu od policije koja je namjeravala da ih legitimiše, trojica su uhapšena, a dvojica su zbrinuta na Univerzitetskom kliničkom centru /UKC/ Republike Srpske, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Banjalučka policija juče je oko 13.00 časova pokušala da legitimiše ove migrante kako bi ih uputila u prihvatni centar, na šta su se oni oglušili, jedan od njih je izvadio nož u namjeri da napadne policajca, nakon čega su se dali u bijeg.

“Kada su sustignuti, jedan od migranata je pokušao pobjeći preko ulice gdje ga je udarilo vozilo u pokretu. Dva migranta su zbrinuta na UKC radi pružanja ljekarske pomoći, dok se tri migranta nalaze u službenim prostorijama Policijske uprave Banjaluka. Lica koje se nalaze u službenim prostorijama su alko-testirana i utvrđeno je da su pod uticajem alkohola”, naveli su iz banjalučke policije.

U saopštenju je istaknuto da je na licu mjesta izvršen uviđaj, te da je u toku rad na dokumentovanju navedenog predmeta. O svemu je obaviješten dežurni tužilac banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva, kao i dežurni inspektor Terenskog centra za strance.

Portparol banjalučke Policijske uprave Danijela Mučibabić rekla je ranije Srni da su migranti narušili javni red i mir u banjalučkom naselju Lazarevo i da je u toku utvrđivanje činjenica i okolnosti tog događaja.

U Univerzitetskom kliničkom centru /UKC/ Republike Srpske juče je rečeno da su tri migranta primljena u Urgentni centar UKC-a u Banjaluci zbog povreda zadobijenih u saobraćajnoj nezgodi, a jedan od njih je prebačen u salu za reanimaciju i sve dalje prognoze u vezi sa njegovim zdravstvenim stanjem su preuranjene.

(Srna, E.M)

Oznake: migranti