TRI NOVA ODBORNIKA: Balaban, Jaćimović i Šibarević napustili DNS i pristupili DEMOS-u

Odbornici u Skupštini grada Banjaluka Budimir Balaban, Milenko Jaćimović i Nenad Šibarević pristupili su danas Demosu, koji će ubuduće u gradskom parlamentu imati šest odbornika.

Balaban, Jaćimović i Šibarević do sada su bili članovi DNS-a i djelovali u odborničkom klubu te stranke.

Predsjednik Demosa Nedeljko Čubrilović izjavio je da su im se pridružili ljudi koji su prepoznatljivi na političkoj sceni.

“Zadovoljstvo mi je što su prepoznali gdje mogu dodatno da se afirmišu i da ostvare svoje ideje. Uspjeli smo da za nekoliko mjeseci formiramo stranačku mrežu u cijeloj Republici Srpskoj, a već sada mogu da najavim da će biti još pojačanja”, rekao je Čubrilović na konferenciji za novinare u Banjaluci na kojoj su predstavljena najnovija pojačanja.

Predsjednik Gradskog odbora Demosa Slobodan Stanarević rekao je da stranka raste u skladu sa planiranim aktivnostima.

“Želimo da Demos i dalje bude prepoznatljiv po radu. Uvjeren sam da smo napravili tim sa kojom ćemo nastupiti na lokalnim izborima i ostvariti još jedan uspjeh”, rekao je Stanarević.

Šibarević je naveo da se vraća u provjerenu ekipu, sa kojom je nekada bio u DNS-u.

“Radili smo ozbiljne poslove, a sada želimo da doprinesemo jačanju Demosa i realizaciji njihove politike sa kojom se u potpunosti slažemo”, rekao je Šibarević.

Generalni sekretar Demosa Boran Bosančić istakao je da stranka u cijeloj Srpskoj dobija pojačanje i ima 64 odbornika u lokalnim skupštinama, formiranih 46 opštinskih odbora, a u drugim gradovima povjereništva koja rade na uspostavljanju stranačke organizacije.

“Kada je riječ o većim lokalnim zajednicama trenutno imamo po šest odbornika u Banjaluci i Zvorniku, tri u Gradišci, po dva u Bijeljini, Istočnom Sarajevu i Doboju, jednog u Prijedoru i trenutno samo u Trebinju nemamo odbornika. Ovo je potvrda da je Demos izabrao pravi put. Nastavljamo da sprovodimo izvornu politiku DNS-a kao ozbiljne stranke narodnjačke orjentacije”, naglasio je Bosančić.

Prema njegovim riječima, rukovodstvo Demosa razgovara i sa drugim odbornicima u drugim lokalnim zajednicama i moguće je da će biti još pojačanja, a nekih i do kraja sedmice.

“U Banjaluci nije isključen dolazak predsjednika nekih mjesnih odbora DNS-a. Mi smo otovreni za sve ljude koji imaju časne namjere i političke ideje koje smo časno gradili”, rekao je Bosančić.

(Srna, foto: Srpskainfo)

Crna Gora proglašava kraj epidemije u junu?

Kraj epidemije virusa korona u Crnoj Gori, ukoliko ne bude novih slučajeva, mogao bi da bude proglašen početkom juna, smatra direktor Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša. “Ako do 2. juna ne bude nijednog slučaja virusa korona, onda možemo reći da smo sa ovom epidemijom završili”, rekao je Mugoša. Mugoša je upozorio građane da nije

BANJALUKA: Od ponedjeljka prilagođeni ljetnji režim polazaka

S obzirom na to da se privredna i ostala djelatnost na području grada Banjaluka vraća u funkciju, da je ukinuto vanredno stanje i policijski čas, od ponedeljka 25. maja, javni prevoz putnika će funkcionisati sa ljetnjim režimom redova vožnje koji će na određenim pravcima biti prilagođen trenutnoj epidemiološkoj situaciji, saopšteno je iz Gradske uprave Banjaluka.

Han: Zapadni Balkan pripada Evropi

Johanes Han, komesar Evropske komisije za budžet i administraciju i bivši komesar za evropsku susjedsku politiku i pregovore o proširenju poručio je da Zapadni Balkan pripada Evropi. U razgovoru za hrvatski “Express” Han je, između ostalog, odgovorio i na pitanje da li će proces proširenja Evropske unije biti na odgođen na duži period te šta

Video koji prikazuje kako se virus korona proširio svijetom

Virus korona je širom svijeta zarazio više od 5.384.000 ljudi, a do sada je od posljedica infekcije umrlo preko 343.000. Oporavilo se više od 2,2 miliona ljud, a najviše zaraženih i umrlih je u Sjedinjenim Američkim Državama. Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) upozorava da Јužna Amerika postaje novo žarište pandemije. “Chanel 4 News” objavio je video kojim

KOLIKO SU SADA OPASNE SVAKODNEVNE AKTIVNOSTI: Evo šta nosi najviši stepen rizika

Dr Suzan Hasig, epidemiolog Fakulteta za javno zdravlje i tropsku medicinu Univerziteta Tulejn u Nju Orleansu govorila je o rizicima izlaska u restorane, okupljanja s prijateljima, ali i otvaranja poštanskog sandučeta. Ona preporučuje da se nose maske kad god je to moguće i da se drži rastojanje od dva metra. Visok stepena rizika: Porodična okupljanja

CIK raspisao tender za štampanje i pakovanje glasačkih listića

Centralna izborna komisija (CIK) BiH raspisala je juče međunarodni tender za usluge štampanja i pakovanja glasačkih listića za lokalne izbore u BiH koji će biti održani 15.novembra, javljau federalni mediji. Vrijednost tendera, odnosno ugovorenih usluga objavljenih i na Portalu javnih nabavki, procijenjena je na 1.111.100 maraka, prenosi “Avaz.ba”. Rok za dostavu ponuda je 6.jul do 14

IZETBEGOVIĆ: 1986. sam predvidio rat

Bakir Izetbegović, predsjendik SDA, dao je intervju televiziji Igman. U jednosatnom intervjuu Izetbegović je govorio o svemu i svačemu, od ratnih vremena do unutarstranačkih turbulencija. Izetbegović je kratko komentarisao i aferu “Respiratori. “Neka istraže i neka odgovara svako za ono što je radio. SDA uvijek samo jednu instrukciju daje – poštujte procedure, radite pošteno, a