TRI NOVA ODBORNIKA: Balaban, Jaćimović i Šibarević napustili DNS i pristupili DEMOS-u

Odbornici u Skupštini grada Banjaluka Budimir Balaban, Milenko Jaćimović i Nenad Šibarević pristupili su danas Demosu, koji će ubuduće u gradskom parlamentu imati šest odbornika.

Balaban, Jaćimović i Šibarević do sada su bili članovi DNS-a i djelovali u odborničkom klubu te stranke.

Predsjednik Demosa Nedeljko Čubrilović izjavio je da su im se pridružili ljudi koji su prepoznatljivi na političkoj sceni.

“Zadovoljstvo mi je što su prepoznali gdje mogu dodatno da se afirmišu i da ostvare svoje ideje. Uspjeli smo da za nekoliko mjeseci formiramo stranačku mrežu u cijeloj Republici Srpskoj, a već sada mogu da najavim da će biti još pojačanja”, rekao je Čubrilović na konferenciji za novinare u Banjaluci na kojoj su predstavljena najnovija pojačanja.

Predsjednik Gradskog odbora Demosa Slobodan Stanarević rekao je da stranka raste u skladu sa planiranim aktivnostima.

“Želimo da Demos i dalje bude prepoznatljiv po radu. Uvjeren sam da smo napravili tim sa kojom ćemo nastupiti na lokalnim izborima i ostvariti još jedan uspjeh”, rekao je Stanarević.

Šibarević je naveo da se vraća u provjerenu ekipu, sa kojom je nekada bio u DNS-u.

“Radili smo ozbiljne poslove, a sada želimo da doprinesemo jačanju Demosa i realizaciji njihove politike sa kojom se u potpunosti slažemo”, rekao je Šibarević.

Generalni sekretar Demosa Boran Bosančić istakao je da stranka u cijeloj Srpskoj dobija pojačanje i ima 64 odbornika u lokalnim skupštinama, formiranih 46 opštinskih odbora, a u drugim gradovima povjereništva koja rade na uspostavljanju stranačke organizacije.

“Kada je riječ o većim lokalnim zajednicama trenutno imamo po šest odbornika u Banjaluci i Zvorniku, tri u Gradišci, po dva u Bijeljini, Istočnom Sarajevu i Doboju, jednog u Prijedoru i trenutno samo u Trebinju nemamo odbornika. Ovo je potvrda da je Demos izabrao pravi put. Nastavljamo da sprovodimo izvornu politiku DNS-a kao ozbiljne stranke narodnjačke orjentacije”, naglasio je Bosančić.

Prema njegovim riječima, rukovodstvo Demosa razgovara i sa drugim odbornicima u drugim lokalnim zajednicama i moguće je da će biti još pojačanja, a nekih i do kraja sedmice.

“U Banjaluci nije isključen dolazak predsjednika nekih mjesnih odbora DNS-a. Mi smo otovreni za sve ljude koji imaju časne namjere i političke ideje koje smo časno gradili”, rekao je Bosančić.

(Srna, foto: Srpskainfo)

DODIK STIGAO U BUDIMPEŠTU “Mađarska primjer zemlje gdje se poštuju prava Srba”

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je večeras u Budimpšeti sa predstavnicima Samouprave Srba u Mađarskoj. Oni su upoznali srpskog člana Predsjedništva BiH o položaju Srba u Mađarskoj i tom prilikom naglasili da ostvaruje visok stepen prava i sloboda. Oni su istakli da je Mađarska primjer zemlje gdje se poštuju prava Srba i srpski

DAN INDIJSKE KULTURE Joga sve popularnija u Banjaluci

Na tvrđavi Kastel danas je organizovan peti Međunarodni dan joge i dan indijske kulture u gradu. Svečanom otvaranju prisustvovao je i gradonačelnik Igor Radojičić koji je naglasio da je Indija, kao jedna velika zemlja, bogate kulture i tradicije, prepoznala Banjaluku kao jedan od gradova prijatelja ove manifestacije. – Gradska uprava godinama pruža podršku indijskim prijateljima,

“NISTE SAME” Podrška ženama u postporođajnom periodu

Centar za edukaciju i promociju zdravog života organizuje susrete grupe podrške za žene u postporođajnom periodu, u okviru implementacije projekta „Uspostavljanje grupa za samopomoć i psihološku podršku ženama u perinatalnom periodu na području Grada Banjaluka“. Učešće je besplatno, a početak je najavljen za 20. jun. Na ovim grupama imaćete priliku da u povjerljivoj i prijatnoj

STIGLI U BANJALUKU Biciklisti završili trku dugu više od 1.000 kilometara

Učesnici brevet biciklističke trke duge 1.030 kilometara stigli su danas na cilj u Banjaluku. Biciklisti iz BiH, Belgije, Ukrajine, Slovenije i Hrvatske započeli su u četvrtak, 13. juna iz Banjaluke vožnju dugu 1.030 kilometara, za šta su na raspolaganju imali samo 75 časova. Multidisciplinarnu biciklističku manifestaciju “Bi hard, ultra rejs end brevet” (“B-HARD Ultra Race

BORENOVIĆ: Što prije formirati vlast na nivou BiH

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović smatra da što prije treba formirati vlast na niovu BiH i da to očekuju i predstavnici međunarodne zajednice. Borenović je pozvao stranke koje su pobijedile na izborima da to učine što prije, te napomenuo kako su izabrani kolegijumi oba doma parlamenta BiH i podijeljeni resori. “Pozivamo ih da završe ovaj posao,

Očekuje se jako nevrijeme, Protivgradna zaštita Srpske spremna

Jako nevrijeme praćeno gradom očekuje se poslijepodne zapadno od rijeke Bosne, ali ga Protivgradna preventiva Republike Srpske spremno dočekuje, rekao je za Srnu direktor ovog javnog preduzeća Tihomir Dejanović. Dejanović je naveo da se nestabilnosti očekuju oko korita rijeke Vrbas, oko planine Kozare, oko ribnjaka u Prijedoru, oko Bardače u Srpcu i oko ribnjaka u