TRI NOVA ODBORNIKA: Balaban, Jaćimović i Šibarević napustili DNS i pristupili DEMOS-u

Odbornici u Skupštini grada Banjaluka Budimir Balaban, Milenko Jaćimović i Nenad Šibarević pristupili su danas Demosu, koji će ubuduće u gradskom parlamentu imati šest odbornika.

Balaban, Jaćimović i Šibarević do sada su bili članovi DNS-a i djelovali u odborničkom klubu te stranke.

Predsjednik Demosa Nedeljko Čubrilović izjavio je da su im se pridružili ljudi koji su prepoznatljivi na političkoj sceni.

“Zadovoljstvo mi je što su prepoznali gdje mogu dodatno da se afirmišu i da ostvare svoje ideje. Uspjeli smo da za nekoliko mjeseci formiramo stranačku mrežu u cijeloj Republici Srpskoj, a već sada mogu da najavim da će biti još pojačanja”, rekao je Čubrilović na konferenciji za novinare u Banjaluci na kojoj su predstavljena najnovija pojačanja.

Predsjednik Gradskog odbora Demosa Slobodan Stanarević rekao je da stranka raste u skladu sa planiranim aktivnostima.

“Želimo da Demos i dalje bude prepoznatljiv po radu. Uvjeren sam da smo napravili tim sa kojom ćemo nastupiti na lokalnim izborima i ostvariti još jedan uspjeh”, rekao je Stanarević.

Šibarević je naveo da se vraća u provjerenu ekipu, sa kojom je nekada bio u DNS-u.

“Radili smo ozbiljne poslove, a sada želimo da doprinesemo jačanju Demosa i realizaciji njihove politike sa kojom se u potpunosti slažemo”, rekao je Šibarević.

Generalni sekretar Demosa Boran Bosančić istakao je da stranka u cijeloj Srpskoj dobija pojačanje i ima 64 odbornika u lokalnim skupštinama, formiranih 46 opštinskih odbora, a u drugim gradovima povjereništva koja rade na uspostavljanju stranačke organizacije.

“Kada je riječ o većim lokalnim zajednicama trenutno imamo po šest odbornika u Banjaluci i Zvorniku, tri u Gradišci, po dva u Bijeljini, Istočnom Sarajevu i Doboju, jednog u Prijedoru i trenutno samo u Trebinju nemamo odbornika. Ovo je potvrda da je Demos izabrao pravi put. Nastavljamo da sprovodimo izvornu politiku DNS-a kao ozbiljne stranke narodnjačke orjentacije”, naglasio je Bosančić.

Prema njegovim riječima, rukovodstvo Demosa razgovara i sa drugim odbornicima u drugim lokalnim zajednicama i moguće je da će biti još pojačanja, a nekih i do kraja sedmice.

“U Banjaluci nije isključen dolazak predsjednika nekih mjesnih odbora DNS-a. Mi smo otovreni za sve ljude koji imaju časne namjere i političke ideje koje smo časno gradili”, rekao je Bosančić.

(Srna, foto: Srpskainfo)

Dok je bio u provodu zapaljen mu skupi auto

Skupocjeni pasat, star nepune dvije godine, zapaljen je u banjalučkom naselju Ada, a u tim momentima njegov vlasnik Miloš M. (35) bio je u noćnom provodu u obližnjem lokalu, saznaju “Nezavisne”. Istraga u ovom slučaju se sprovodi, a o svemu je obaviješten i dežurni tužilac i, kako nezvanično saznajemo, slučaj je okvalifikovan kao oštećenje i

ANA TRIŠIĆ BABIĆ O DENISU KULJIŠU: Nije dozvoljavao da ga svrstaju u grupu i ograniče

Ana Trišić Babić, savjetnica člana predsjedništva Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske i bivša zamjenica ministra inostranih poslova BiH napisala je emotivno pismo povodom smrti novinara i velikog čovjeka Denisa Kuljiša koje prenosimo u cjelosti: Ništa tako glasno ne podsjeti na život kao njegova suštinska suprotnost. Ništa ne podsjeti na ljepotu življenja, na ljepotu prijateljstva,

Bolković o Denisu Kuljišu: Nema u ovom podneblju i naraštaju nitko ni sličan

Romano Bolković se dirljivim tekstom oprostio od svog prijatelja Denisa Kuljiša, koji je preminuo danas u Zagrebu nakon kratke i teške bolesti. Bolković je tekst kojim se oprostio od Kuljiša objavio na Facebooku, a mi ga prenosimo uz dozvolu autora. “Kaže mi Nada da su govorili da si blijed, da odeš do liječnika, ali kao

TRNINIĆ: Prioritet povezivanje Banjaluke i Beograda

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić, koji će danas prisustvovati svečanom puštanju u saobraćaj dionice autoputa “Miloš Veliki” od Obrenovca do Ljiga, rekao je Srni da Srpska pokušava da prati Srbiju kada je riječ o investiranju u saobraćajnu infrastrukturu, a prioritet joj je povezivanje Banjaluke sa Beogradom. On je istakao da Srbija mnogo

ERS: Neće doći do poskupljenja struje u Srpskoj

Do poskupljenja električne energije u Srpskoj za sada neće doći iako za tako nešto postoje opravdani ekonomski razlozi, tvrde u preduzeću “Elektroprivreda Republike Srpske” (ERS). Informacije o mogućem poskupljenju struje u Srpskoj pojavile su se početkom prošlog mjeseca zbog povećanja troškova Rudnika i termoelektrane (RITE) “Ugljevik” do kojih je doveo projekat odsumporavanja, ali u matičnom

IRB: U istočni dio Srpske plasirano 74,8 miliona KM

Investiciono-razvojna banka Republike Srpske plasirala je posredstvom kreditnih linija u prvih šest mjeseci 74.803.421 KM u istočni dio Srpske, izjavila je Srni direktor IRB-a Snežana Vujnić. Ona je istakla da je kroz zajmove, a posredstvom Fonda za razvoj istočnog dijela Republike Srpske u ovom periodu plasirano 16.980.000 KM, Fonda za stanovanje 23.677.246 KM, a posredstvom