Vijesti 20.11.2017.

Tri nova vrtića naredne godine

ČITANJE: 1 minuta

Grad će sljedeće godine dobiti tri nova vrtića, a nacrtom budžeta za 2018. za ove namjene planirano je 423.000 KM, s ciljem da se skrate liste čekanja, rekao je Petar Bilčar, načelnik Odjeljenja za komunalne poslove.

“U naseljima Obilićevo, Rosulje i Starčevica do jeseni sljedeće godine trebalo bi da niknu novi vrtići, koji bi omogućili više od 100 mjesta”, kazao je Bilčar.

Dodao je da će na ovaj način biti omogućeno predškolsko obrazovanje u svim gradskim naseljima.

“Želja nam je da što više djece bude obuhvaćeno predškolskim obrazovanjem, te pokušavamo slobodne poslovne prostore sanirati i preurediti u vrtiće”, kazao je Bilčar.

Jelena Kurtinović, direktor Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, kaže da trenutno u okviru Centra djeluju 22 predškolske ustanove u kojima u prosjeku mjesečno boravi 2.134 djece.

“U narednoj godini grad, koji je osnivač Centra, planira da otvori još četiri vaspitno-obrazovne grupe na tri lokacije. To će umnogome doprinijeti smanjenu broja djece koja čekaju na mjesto”, kazala je Kurtinovićeva.

Dodala je da će se otvaranjem tri vrtića povećati kapacitet Centra, gdje trenutno više od 1.000 mališana čeka na mjesto.

Roditelji se nadaju da će planovi za otvaranje novih kapaciteta u vrtićima biti brzo realizovani.

(nezavisne)