Magazin 08.06.2021.

Tri nove knjige ,,Vulkančića” za radoznalu djecu

ČITANJE: 1 minuta

Izdavačka kuća ,,Vulkan” ovog ljeta u svom sektoru pod imenom ,,Vulkančić” svojim mladim  radoznalim čitaocima predstavlja knjige o naučnicima i umjetnicima poznatim po svojim velikim djelima “Izuzetni naučnici”, “Neverovatni umetnici” i “Čudesne žene”, saopštio je taj izdavač.

Knjiga “Izuzetni naučnici” nudi veliki broj zanimljivih činjenica o životima četvorice značajnih naučnika Stivenu Hokingu, Galileu Galileju, Albertu Ajnštajnu i Čarlsu Darvinu, koji su otkrivali nove istine o svijetu, piše Tanjug.

U naslovu „Neverovatni umetnici“ čitaoci imaju prilike da saznaju o umjetničkom putu i poteškoćama sa kojima su se susretali čuveni slikari Pablo Pikaso, Leonardo da Vinči i Vinsent van Gog, kao i kompozitor Volfgang Amadeus Mocart, dok su pronalazili nove načine umjetničkog izražavanja.

Djelo „Čudesne žene“ otkriva važne i interesantne pojedinosti o četiri velike, istrajne žene koje su značajno doprinijele razvoju umjetnosti, nauke, mode i obrazovanja – Frida Kalo, Koko Šanel, Marija Montesori i Marija Kiri.

(Dn.J)