Vijesti 08.11.2015.

Tri osobe smrtno stradale na putu Tuzla – Lukavac

ČITANJE: 1 minuta
Tuzla
U subotu oko 20.30 na magistralnom putu Tuzla – Lukavac dogodila se teška saobraćajna nesreća u kojoj su tri osobe smrtno stradale a više osoba je povrijeđeno, prenose sarajevski portali.

-Oko 20:25 sati dobili smo prijavu da je na MP M 4 Tuzla-Lukavac, dio puta između pumpe Junuzović Kopex i Energopetrol došlo do sudara dva putnička motorna vozila, pri čemu su prema još uvijek nezvaničnim podacima tri osobe smrtno stradale koje su se nalazile u jednom od vozila. Za sada nemamo informacija o tačnom broju osoba koje su se nalazile u drugom vozilu niti je poznato da li imaju povrede i o kakvim povredama se radi. Ta lica su udaljena s mjesta nesreće. Uviđaj je još uvijek u toku. Provjerava se identitet nastradalih te se njihova tijela izvlače iz vozila. Po završetku uviđaja imat ćemo više informacija- rekao je dežurni operativni u MUP-u TK.

Prema nezvaničnim informacijama poginule su tri osobe iz Brčko Distrikta koje su se nalazile u putničkom motornom vozilu “Pasat 3”, dok je više osoba iz vozila džip “BMW” povrijeđeno i prevezeno u UKC Tuzla.

Tijela nastradalih u ovoj stravičnoj saobraćajonoj nesreći iz olupine izvlačili su pripadnici PU Lukavac i vatrogasci.

Saobraćaj na ovoj dionici u potpunosti je bio obustavljen nekoliko sati i za to vrijeme odvijao se obližnjim alternativnim pravcima. Uviđaj na mjestu nesreće obavljen od strane službenika MUP-a TK i završen je oko ponoći. Za sada nema zvaničnih informacija o tome kako je došlo do direktnog sudara ova dva vozila kao ni podataka o identitetima i starosnoj dobi nastradalih.

(tuzlanski.net)