Vijesti 15.09.2017.

Tri puta krali gazdin pasat sa pazarom

ČITANJE: 2 minute

Boris Kovačević (27), Srđan Milošević (26), Vlado Ćejić (27), Žarko Belenzada (39) i Aleksandar Komljenović (26), svi iz Banjaluke, uhapšeni su u akciji “Market 1” zbog sumnje da su u tri navrata ukrali oko 40.000 KM iz “pasata” vlasnika marketa “As” Ljube Simića na Starčevici.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Darko Novković, navodeći inicijale, juče je na konferenciji za novinare u Policijskoj upravi Banjaluka pojasnio da su osumnjičeni u periodu od 6. juna do 11. oktobra 2016. godine na području Banjaluke, zajedno i odvojeno, počinili tri krađe i otimanje automobila.

– Uhapšeni su osumnjičeni da su 12. avgusta došli do marketa “As” u ulici Slobodana Kusturića, iskoristili nepažnju vlasnika i odvezli “pasat” u kojem se nalazila veća količina novca. Vozilo su poslije toga ostavili – rekao je Novković.

Nakon pljačke lopovi su pokušali da zapale vozilo kod pilane u Debeljacima. Oni se nisu zadovoljili tim plijenom, pa su ista krivična djela ponovili i 7. i 11. oktobra 2016. godine.

– Iz istog putničkog automobila, koje je bilo parkirano u ulici Jug Bogdana, opet su na isti na način ukrali veću količinu novca – kazao je Novković.

Još se istražuje pljačka marketa “As” od 6. juna prošle godine, kada je oteto 30.000 KM, a sumnja se da dvojica od pet uhapšenih imaju veze sa ovim krivičnim djelom.

U prvom pohodu lopovi su odnijeli više od 13.000 KM, u drugom više od 22.000, a treći put su pronašli oko 800 KM. Većina njih je od ranije poznata policiji.

Načelnik PU Banjaluka Željko Spasojević rekao je na konferenciji za novinare da je stanje bezbjednosti na području grada zadovoljavajuće.

– Kriminalitet je smanjen za 18,4 odsto u odnosu na avgust prošle godine, a rasvijetljenost krivičnih djela je blizu 80 odsto. Manji je broj krađa i saobraćajnih nesreća, ali je bilo više poginulih u saobraćaju u odnosu na uporedni period lani. Desilo se samo jedno razbojništvo. Nije bilo ubistava, a zabilježeno je pet samoubistava – kazao je Spasojević.

Bijeljina

Serijski kradljivac vozila iz Bijeljine A. K. (18) uhapšen je nakon što je utorak rano ujutro ukrao ili pokušao da ukrade pet starih “golfova” u Bijeljini. Nezvanično, riječ je o Aleksandru Koprivici. On je zaustavljen i uhapšen u drugom ukradenom “golfu dva”, koji je otuđio sa parkinga u Bijeljini.

Policija je otkrila da je on iste noći pokušao da ukrade još dva automobila “golf dva” sa parkinga u gradu, što je i priznao policiji. Koprivica je oštetio i vrata na garaži u ulici Meše Selimovića, kao i još jedan “golf”.

(Glas)