Vijesti 25.04.2016.

Tri saobraćajne nesreće odnijele tri života

ČITANJE: 2 minute
karanovac-nesreca-auto
Tri saobraćajne nesreće na magistralnom put Banjaluka – Jajce, tokom proteklog vikenda, odnijele su tri života. Krivina kod mosta u Karanovcu bila je nesavladiva za Danila Rakića, 29-godišnjeg vozača pasata, koji je po slijetanju u Vrbas uspio da ispliva. Međutim, saputnik nije.

Od osam sati trajalo je izvlačenje automobila pasat koji je juče popodne sletio u rijeku Vrbas. Ronioci RK Buk i Specijalne jedinice oko 10 sati izvukli su automobil, a u automobilu je bilo i beživotno žensko tijelo.

Kako nam je potvrđeno u Okružnom tužilaštvu, u autu je ostalo zarobljeno tijelo 25-godišnje Milice Kukić. Naložena je obdukcija u Zavodu za sudsku medicinu RS. Rakić je zadobio lakše tjelesne povrede i pušten je na kućno lječenje, rečeno nam je u UKC.

Uprkos kiši, snijegu i hladnom Vrbasu, predaha za ronilačke ekipe i policiju nije bilo. Poslije Karanovca, čekalo ih je izvlačenje dva automobila iz Vrbasa u Bočcu, uzvodno od male hidroelektrane. Juče popodne, u Vrbas je sletio džip tojota sa tri radnika banjalučke firme Ars inženjering. Dvojica, Željko Ostojić i Ninoslav Sović, izvukli su se iz automobila i hladnog Vrbasa. Njihov kolega Mladen Inđić je nastradao. Dok su pretraživali korito Vrbasa u potrazi za tojotom, ronioci su na istom mjestu pronašli i škodu, za koju nisu imali informacije da je sletjela u Vrbas.

“Vozač iz tojote za kojeg imam informacije da još uvijek nije pronađen, za njim se traga od strane pripadnika CJB Banjaluka. A ženski leš iz škode još uvijek nije identifikovan”, izjavio je Miloš Brkić, načelnik sektora policije CJB Banjaluka.

Ronioci Buka i Specijalne jedinice, sutra nastavljaju akciju izvlačenja oba automobila iz Vrbasa. Biće nastavljena i potraga za tijelom nastradog Mladena Inđića.

(ATV)