Magazin 18.01.2016.

Tri stvari koje nikada ne smiješ reći partneru

ČITANJE: 1 minuta
svadja
Stara izreka “ispeci pa reci” zaista može biti korisna jer ponekad riječi mogu boljeti više nego djela i zato ih moramo birati. Donosimo 3 stvari koje, ako ih u afektu izgovorite partneru uvijek će ostati zapamćene, a vi ih više nikada nećete moći izbrisati i povući.

1. Kritike na njegovu porodicu

Porodica je nešto posebno i zato je treba poštovati, a to se isto tako odnosi i na porodicu vašeg partnera. Ako ste doživjeli negativno iskustvo s nekim članom partnerove porodice budite iskreni, ali i obzirni.

Negativne i teške kritike na njegovu majku, oca brata ili sestru neće se lako zaboraviti i zato dobro razmislite što ćete i kako izgovoriti.

2. Kritike na njegov fizički izgled

Gotovo svaka veza je izložena kritikama oba partnera. I dok one koje se odnose na način oblačenja i frizuru mogu biti vrlo konstruktivne, negativni komentari na partnerov nos, oči, kosu i građu tijela ili pak ‘muškost’ mogu biti prihvaćene vrlo lično i povrijediti osobu koju volite. Svako od nas ima mane i vrline i toga morate biti svjesni.

3. Komentar na njegovog prijatelja

Ako je dozirana i umjerena ljubomora može biti motivirajuća i simpatična. Sa druge strane riječi ponekada mogu slati pogrešne ili čak prejake poruke koje mogu zasmetati vašem partneru i urezati mu se duboko u pamćenje. To se posebno odnosi na ženske komentare o njegovim prijateljima.

Ima li vaš partner jako zgodnog i privlačnog prijatelja, pazite kako ćete mu to saopštiti. Neke komentare i osjećaje bi ipak trebali zadržati za sebe.

(Agencije)