Vijesti 06.02.2016.

Tri terenca Tužilaštvo BiH će da plati 210.000 KM

ČITANJE: 1 minuta
tuzilastvo
Tužilaštvo BiH proteklih dana pokrenulo je proceduru nabavke tri limuzine.

Prema saznanjima “Nezavisnih”, ova krovna pravosudna (tužilačka) institucija u državi kupuje tri terenca, koja će platiti oko 210.000 KM, ili oko 70.000 KM po komadu.

Javni natječaj će biti otvoren do početka narednog mjeseca (2. mart), kada je i otvaranje ponuda.

Vrijedi podsjetiti, posljednji veliki aranžman Tužilaštva BiH ugovoren je početkom 2014. godine, kada su u dva navrata kupili dvije limuzine, prvu od 103.000 KM, a drugu od 115.000 KM.

Portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić tada je izjavio da su vozila potrebna “zbog povećanja broja tužilaca Tužilaštva BiH u odnosu na prethodnu godinu, kao i zbog povećanja aktivnosti u Posebnom odjelu za ratne zločine”.

I ovoga puta Grubešić je potvrdio kupovinu novih vozila, navodeći da je “cjelokupan proces realiziran u skladu sa zakonom, uz predviđenu proceduru i saglasnost svih institucija uključenih u postupak”.

-U narednom periodu očekuje se nabavka još šest do sedam vozila u ovoj godini, a sve s ciljem kako bi povećani kapaciteti Tužiteljstva BiH bili opremljeni i mogli u potpunosti djelovati u skladu sa svojim nadležnostima, u borbi protiv organiziranog kriminala, korupcije, terorizma, ratnih zločina i ostalih predmeta iz naše nadležnosti- rekao je Grubešić.

(NN)