Biznis 20.04.2016.

Tri velike zlatne medalje za banjalučki “Žitoprodukt”

ČITANJE: 2 minute
zitoprodukt
Mlinsko-pekarska industrija “Žitoprodukt” iz Banjaluke osvojila je tri Velike zlatne medalje za kvalitet proizvoda za brašno T-500, T-400 Oštro i T-400 Puder, kao i posebnu plaketu za vrhunski kvalitet mlinskih proizvoda od pšenice.

“Žitopeka” je osvojila zlatnu medalju za hljeb sa koprivom, a srebrnu za čuveni “Žitoproduktov” polubijeli hljeb sa dugogodišnjom tradicijom u Banjaluci.

-“Izuzetno smo počastvovani dobijenim priznanjima. Iako svjesni kvaliteta naših proizvoda, prestižna priznanja kao što su tri tri velika predstavljaju dodatnu potvrdu za naš uspjeh i najbolju referencu za širenje tržišta”, rekao je Saša Urošević, direktor banjalučkog “Žitoprodukta”.

Srebrna medalja “Žitopeki” je dodjeljena za polubijeli Žitoprodukt hljeb, koji ima dugu tradiciju i čarobnu priču, receptura koju je pekara “Žitopeka” naslijedila od “Žitoprodukta”, hljeb koji se vraća na tržište sa svojim nekadašnjim dobro poznatim karakteristikama.

zitoprodukt2

“Dvije nagrade dobijene na novosadskom sajmu, svakako će imati posebno mjesto u našoj firmi jer se radi o dva nova proizvoda koja su već na samom početku ocjenjena izuzetno uspješno. Naime, zlatnu medalju smo dobili za proizvod hljeb sa koprivom, čije je pojavljivanje na tržištu izazvalo izuzetno lijepe komentare, i veliku potražnju. To nas iskreno i ne čudi, jer se radi o proizvodu koji u svom sastavu nema ni jedno E, poboljšivače i emulgatore, baziran je na prirodnim sastojcima, izuzetno je bogat raznovrsnim sjemenkama što ga čini zaista posebnim”, izjavila je Slađana Nikić, direktor SP “Žitopeka”.

Pekara “Žitopeka” uspješno postoji i posluje više od 20 godina, i dobitnik je mnogih priznanja na domaćem tržištu. Trenutno raspolaže sa industrijskom pekarom na 3.500 m² , kao i 12 maloprodajnih jedinica.

“Žitopeka” najavljuje velike i ozbiljne planove u širenju maloprodajnih objekata na teritoriji grada Banja Luka i šire regije, proširivanje asortimana kao i zapošljavnje novih kadrova.

(ATV)