Tri velike zlatne medalje za banjalučki “Žitoprodukt”

zitoprodukt

Mlinsko-pekarska industrija “Žitoprodukt” iz Banjaluke osvojila je tri Velike zlatne medalje za kvalitet proizvoda za brašno T-500, T-400 Oštro i T-400 Puder, kao i posebnu plaketu za vrhunski kvalitet mlinskih proizvoda od pšenice.

“Žitopeka” je osvojila zlatnu medalju za hljeb sa koprivom, a srebrnu za čuveni “Žitoproduktov” polubijeli hljeb sa dugogodišnjom tradicijom u Banjaluci.

-“Izuzetno smo počastvovani dobijenim priznanjima. Iako svjesni kvaliteta naših proizvoda, prestižna priznanja kao što su tri tri velika predstavljaju dodatnu potvrdu za naš uspjeh i najbolju referencu za širenje tržišta”, rekao je Saša Urošević, direktor banjalučkog “Žitoprodukta”.

Srebrna medalja “Žitopeki” je dodjeljena za polubijeli Žitoprodukt hljeb, koji ima dugu tradiciju i čarobnu priču, receptura koju je pekara “Žitopeka” naslijedila od “Žitoprodukta”, hljeb koji se vraća na tržište sa svojim nekadašnjim dobro poznatim karakteristikama.

zitoprodukt2

“Dvije nagrade dobijene na novosadskom sajmu, svakako će imati posebno mjesto u našoj firmi jer se radi o dva nova proizvoda koja su već na samom početku ocjenjena izuzetno uspješno. Naime, zlatnu medalju smo dobili za proizvod hljeb sa koprivom, čije je pojavljivanje na tržištu izazvalo izuzetno lijepe komentare, i veliku potražnju. To nas iskreno i ne čudi, jer se radi o proizvodu koji u svom sastavu nema ni jedno E, poboljšivače i emulgatore, baziran je na prirodnim sastojcima, izuzetno je bogat raznovrsnim sjemenkama što ga čini zaista posebnim”, izjavila je Slađana Nikić, direktor SP “Žitopeka”.

Pekara “Žitopeka” uspješno postoji i posluje više od 20 godina, i dobitnik je mnogih priznanja na domaćem tržištu. Trenutno raspolaže sa industrijskom pekarom na 3.500 m² , kao i 12 maloprodajnih jedinica.

“Žitopeka” najavljuje velike i ozbiljne planove u širenju maloprodajnih objekata na teritoriji grada Banja Luka i šire regije, proširivanje asortimana kao i zapošljavnje novih kadrova.

(ATV)

Besplatne sekcije pomažu u pravilnom razvoju đaka

Izabrani su profesori fizičkog vaspitanja i sporta koji će voditi besplatne sportske sekcije u svim osnovnim školama na području grada, a sa njima će naredne sedmice biti potpisani ugovori, te organizovano uvodno predavanje 26. septembra u amfiteatru Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta. Kako navode iz Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport, u odnosu na

POMAMA U BANJALUCI Koverte za nagradnu igru prodavali čak i bez fiskalnih računa!

Mada je za najpopularniju nagradnu igru u istoriji Republike Srpske, do sada siglo skoro 1,2 miliona koverata, građani još ne odustaju od namjere da, šaljući koverte sa 10 fiskalnih računa, oprobaju sreću i pokušaju se domoći primamljive nagrade – stana u Banjaluci. Koverte su, kao i prethodnih dana, i danas bile najtraženija roba u banjalučkim

U humanoj misiji više od 100 radnika Elektrokrajine

Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi “Elektrokrajine” organizovao je u petak akciju darivanja ove dragocjene tečnosti u kojoj je učestvovalo više od 100 radnika. Portparol “Elektrokrajine” Predrag Klincov rekao je da su radnici ovim poduhvatom iskazali plemenitost i humanost, jer su krv dali kako bi spasili nečije živote. – Poznato je da Zavod za transfuziju kuburi sa

PORODIČNA AVANTURA Naučite kako da se snalazite u prirodi, da palite vatru, i pravite skloništa

Udruženje “Centar za aktivnosti na otvorenom” realizuje program porodične avanture pod nazivom “Snalaženje i preživljavanje u prirodi”, u nedjelju, od 11 do 17 časova na Poniru. -Posebno osmišljen program sa ciljem učvršćivanja odnosa između roditelja i djece koji neće samo biti uzbudljiva avantura, nego ćete naučiti i mnogo korisnih vještina koje možete koristiti kroz život.

DODIK: Odbacujemo deklaraciju, Srpska je prioritet

U Beogradu je održan sastanak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom i predstavnicima parlamentarnih stranaka iz Republike Srpske. Sastanku su prisustvovali i predsjednik Republike  Srpske Željka Cvijanović, premijer Radovan Višković i predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović, kao i premijer Srbija Ana Brnabić, ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin i Nikola Selaković,

HEMATOLOŠKI VIKEND U BANJALUCI O novim metodama liječenja oboljelih od hemofilije

Deveti hematološki vikend održan je danas u prostorijama “Lanaco” tehnološkog centra, gdje su se okupili kako domaći tako i strani eksperti sa polja hematologije. Na skupu je bilo riječi hematološkim oboljenjima kao što je hemofilija, krvno oboljenje od kojeg u BiH boluje oko 200 ljudi, te o novim metodama i tretmanima za liječenje ovog oboljenja.