Politika 03.10.2018.

TRIBINA DNS-a U BORKOVIĆIMA: Jedinstvo i sabornost srpskog naroda

ČITANJE: 2 minute

Predizborna tribina u Borkovićima: DNS se zalaže za jedinstvo i sabornost srpskog naroda Demokratski narodni savez predstavlja političku opciju koja kontinuirano štiti građane, institucije i interese Republike Srpske, te ističe značaj jedinstva i sabornosti srpskog naroda.

Ove poruke su sinoć (02.10.2018.), na predizbornoj tribini u Borkovićima, poslali
kandidati DNS-a za Narodnu skupštinu i Predstavnički dom Parlamentarne
skupštine BiH.

Nosilac liste za Narodnu skupštinu Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, izjavio je da su brojni analitičari prepoznali kvalitet DNS-a i njegovih kandidata. “Naši kandidati su ljudi blistavih biografija i visokih moralnih načela, a samo takvi mogu da brane Republiku Srpsku”, istakao je Čubrilović.

Nosilac liste za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH Dragutin Rodić govorio je o značaju odbrane vitalnih nacionalnih interesa na svim institucionalnim nivoima.

“Republika Srpska se mora podjednako braniti i u Sarajevu kao što se to radi i u
Banjaluci”, naglasio je on. Osvrćući se na riječi Dragutina Rodića, kandidat za Parlament BiH Marko Aćić je poručio: ”DNS šalje odgovorne ljude na obe liste, kako za Narodnu skupštinu RS tako i za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH. Da 7 oktobar bude praznik demokratije, da bude dan kada će DNS dobiti podršku mještana ovih naselja“. Predstavljeni su i prisutni kandidati za Narodnu skupštinu RS: Borivoj Obradović, Diana Radić, Dragan Talić, Anka Šmitran Đurić, Milan Radović, Daliborka Kerezović Damjanović, Damir Ćopić, Radmila Kocić Ćućić i nosilac liste Nedeljko Čubrilović.

Kandidati DNS-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske – Radmila Kocić Ćućić,
Diana Radić i Dragan Talić, istakli su značaj obrazovanja, zapošljavanja i razvoja
infrastrukture u srpskim selima, kao centru srpskog nacionalnog bića. Diana Radić je istakla da se ponosi što su njeni preci sa ovog područja i iskazala sreću što se obraća mještanima ovih prigradskih naselja.