TRIBINA DNS-a U POTKOZARJU: Odlučno branimo Srpsku i stvaramo bolje uslove za život

Demokratski narodni savez predstavlja jedinstvenu političku opciju koja kontnuirano, od svog nastanka pa do danas, brani vitalne interese Republike Srpske. Jedina smo stranka koja nije glasala za prenos nadležnosti na nivo BiH, čak i u onim vremenima kada su to drugi olako prihvatali i radili na tome. Protivili smo se spekulativnim privatizacijama javnih preduzeća i štitili domaću proizvodnju, a danas imamo situaciju da nam se kao čuvari Republike Srpske predstavljaju oni koji su sprovodili i učestvovali u kriminalnim i destruktivnim privatizacijama.

Ovo je sinoć (21.09.2018.), na predizbornoj tribini Gradskog odbora DNS-a Banjaluka, poručio nosilac liste za Narodnu skupštinu Republike Srpske i zamjenik predsjednika DNS-a Nedeljko Čubrilović.

Čubrilović je pozvao prisutne da u što većem broju izađu na izbore sedmog oktobra i glasaju za DNS, koji će i poslije izbora raditi na stvaranju uslova za bolji život običnog čovjeka.

Brojnim gostima, simpatizerima i članovima, obratili su se i ostali kandidati za Parlament BiH iz Izborne jedinice jedan i kandidati za poslanike u Narodnoj skupštini Srpske iz Izborne jedinice tri.

Dragana Beslać, kandidat za Parlament BiH, poručila je da upravo banjalučka i prijedorska regija predstavljaju sigurne oslonce DNS-a kada je podrška naroda u pitanju.

“Želim da upravo ove dvije regije predstavljaju našu glavnu snagu. Pružite nam vaše povjerenje, a mi ćemo to znati vratiti prosperitetom koji ćete doživjeti u bliskoj budućnosti”, istakla je ona.

Dragomir Keserović, kandidat za Parlament BiH, izjavio je da je spreman nositi odgovornost za zaštitu Srpske.

“Posjedujem dovoljno volje, iskustva, znanja i kompetencija da bih sigurno i samouvjereno branio interese svog naroda, baš kao što sam kao general branio u prethodnom ratu”, izjavio je Keserović.

Dragan Talić, kandidat za Narodnu skupštinu RS, naglasio je značaj ulaganja u ljude, u građane Republike Srpske.

“Iako se slažem sa mnogima koji ističu značaj ekonomije, ipak mislim da nam je nacionalno jedinstvo i sloga srpskog naroda prioritet. Bez toga nemamo ne samo ekonomije, već ni države ni naroda”, kazao je on.

Sanja Jokić, kandidat za Narodnu skupštinu RS, istakla je da će se boriti za smanjivanje nejednakosti između osoba sa invaliditetom i ostalog stanovništva

“Kao osoba sa invaliditetom boriću se za bolje uslove života i rada ove kategorije stanovništva, kao i na razbijanju predrasuda i marginalizacije koji se vežu za ovu društvenu grupu”, izjavila je ona.

U organizaciji tribini učestvovali su mjesni odbori u okviru Rejona sedam (Potkozarje, Gornja Piskavica, Donja Piskavica, Verići i Šimići).

MEĐUNARODNI FESTIVAL POZORIŠTA Magična nit mašte, odrastanja i prijateljstva

Trećeg dana Međunarodnog festivala pozorišta nastupili su glumci iz Varšave, Kragujevca, Mostara, Sofije i Banjaluke. U dva jutarnja termina izvedena je predstava “Krojačeva nit”, Teatra Lalka iz Varšave. Ova priča je pozorišna verzija bajke Kornela Makušinjskog, u režiji i adaptaciji Jaroslava Kilijana. Na sceni je stvorena jedna magična nit, koja se proteže od krojačke radionice

DODIK: Oko Pavića bilo mangupa koji su radili protiv koalicije

Milorad Dodik, predsjednik RS i novoizabarni član Predsjedništva BiH, rekao je da SNSD sa koalicionim partnerima radi na formiranju skupštinske većine, te dodao da postoje pojedinci koji nisu radili u interesu koalicije. “Neki su radili direktno protiv kolaicije, a pripadaju nekim od naših koalicionih partnera. Narednih dana ćemo to da ispitamo. Niko neće biti zaštićen

RADOJIČIĆ: Netačne tvrdnje o navodnom falsifikovanju zapisnika sa biračkih mjesta u Banjaluci

Banjalučki gradonačelnik Igor Radojičić rekao je danas da nisu tačne tvrdnje predsjednika PDP Branislava Borenovića o navodnom falsifikovanju zapisnika sa biračkih mjesta u Banjaluci, navodeći da ni on, ni Gradska uprava nemaju nikakve nadležnosti za sprovođenje izbornog procesa. – Predsjedniku PDP bi trebalo da bude jasno da gradonačelnik bilo kojeg grada u BiH, pa tako

MEĐU NJIMA I JEDNA BANJALUČKA Kineski jezik pred osnovcima u četiri škole

Učenici u četiri osnovne škole uskoro bi trebalo da počnu da izučavaju kineski, a znakove i gramatiku jednog od najtežih svjetskih jezika pokazivaće im predavači iz Kine. Ovaj jezik sa Dalekog istoka ušao je na mala vrata u obrazovni sistem Srpske u prošloj školskoj godini, kada je u Osnovnoj školi “Sveti Sava” u Istočnom Novom

Banjalučki mališani iz centra grada poslali poruke o pravima djece

Mališani iz 10 vrtića danas su u Gospodskoj ulici prodavali svoje rukotvorine i recitovali o dječjim pravima i obavezama. Na izložbeno-prodajnom štandu u centru grada djeca su prodavala rukotvorine koje su napravili na kreativno-edukativnim radionicama u vrtićima, a u prigodnom programu su kroz igru, pjesmu i recitaciju pričali o dječjim pravima, ali i obavezama. Ova