TRIBINA DNS-a U POTKOZARJU: Odlučno branimo Srpsku i stvaramo bolje uslove za život

Demokratski narodni savez predstavlja jedinstvenu političku opciju koja kontnuirano, od svog nastanka pa do danas, brani vitalne interese Republike Srpske. Jedina smo stranka koja nije glasala za prenos nadležnosti na nivo BiH, čak i u onim vremenima kada su to drugi olako prihvatali i radili na tome. Protivili smo se spekulativnim privatizacijama javnih preduzeća i štitili domaću proizvodnju, a danas imamo situaciju da nam se kao čuvari Republike Srpske predstavljaju oni koji su sprovodili i učestvovali u kriminalnim i destruktivnim privatizacijama.

Ovo je sinoć (21.09.2018.), na predizbornoj tribini Gradskog odbora DNS-a Banjaluka, poručio nosilac liste za Narodnu skupštinu Republike Srpske i zamjenik predsjednika DNS-a Nedeljko Čubrilović.

Čubrilović je pozvao prisutne da u što većem broju izađu na izbore sedmog oktobra i glasaju za DNS, koji će i poslije izbora raditi na stvaranju uslova za bolji život običnog čovjeka.

Brojnim gostima, simpatizerima i članovima, obratili su se i ostali kandidati za Parlament BiH iz Izborne jedinice jedan i kandidati za poslanike u Narodnoj skupštini Srpske iz Izborne jedinice tri.

Dragana Beslać, kandidat za Parlament BiH, poručila je da upravo banjalučka i prijedorska regija predstavljaju sigurne oslonce DNS-a kada je podrška naroda u pitanju.

“Želim da upravo ove dvije regije predstavljaju našu glavnu snagu. Pružite nam vaše povjerenje, a mi ćemo to znati vratiti prosperitetom koji ćete doživjeti u bliskoj budućnosti”, istakla je ona.

Dragomir Keserović, kandidat za Parlament BiH, izjavio je da je spreman nositi odgovornost za zaštitu Srpske.

“Posjedujem dovoljno volje, iskustva, znanja i kompetencija da bih sigurno i samouvjereno branio interese svog naroda, baš kao što sam kao general branio u prethodnom ratu”, izjavio je Keserović.

Dragan Talić, kandidat za Narodnu skupštinu RS, naglasio je značaj ulaganja u ljude, u građane Republike Srpske.

“Iako se slažem sa mnogima koji ističu značaj ekonomije, ipak mislim da nam je nacionalno jedinstvo i sloga srpskog naroda prioritet. Bez toga nemamo ne samo ekonomije, već ni države ni naroda”, kazao je on.

Sanja Jokić, kandidat za Narodnu skupštinu RS, istakla je da će se boriti za smanjivanje nejednakosti između osoba sa invaliditetom i ostalog stanovništva

“Kao osoba sa invaliditetom boriću se za bolje uslove života i rada ove kategorije stanovništva, kao i na razbijanju predrasuda i marginalizacije koji se vežu za ovu društvenu grupu”, izjavila je ona.

U organizaciji tribini učestvovali su mjesni odbori u okviru Rejona sedam (Potkozarje, Gornja Piskavica, Donja Piskavica, Verići i Šimići).

Pomozimo Predragu Duronjiću da pobijedi bolest

Predragu Duronjiću iz Banjaluke je, zbog dugogodišnje bolesti, potrebna transplatacija bubrega i pankreasa koja se radi u italijanskom gradu Padova. Za transplataciju je potrebno 75.000 evra plus put i boravak u Italiji. Porodica i prijatelji mole sve humane ljude da pomognu u sakupljanju novčanih sredstava kako bi ovaj momak pošao na liječenje u Italiju. Otvoren

SUBAŠIĆ: Gačić je tri mjeseca volontirao u „Mozaiku prijateljstva“

Nakon što je iz bihaćkog zatvora stigao u Banjaluku, serijski ubica Edin Gačić je počeo da volontira u humanitarnom udruženju „Mozaik prijateljstva“. Miroslav Subašić iz „Mozaika“ za SrpskaCafe kaže da je to bio dogovor Centra za socijalni rad i policije. – Oni su se tako i dogovorili i on je počeo da volontira kod nas

Voda stiže u više dijelove Česme

Izgradnja vodovodne mreže u nekoliko ulica i naselja, kao i projektovanje nove, neizgrađene mreže, u ovoj godini planirano je u vrijednosti od 780.000 KM, rekli su u Odjeljenju za komunalne poslove. Konkretno, u planu je izgradnja vodovoda Česma II, III i IV visinska zona, vodovoda Jagare i Banjica, podsistem Rekavice, te izgradnja vodovoda Mišin Han.

EVO KAKVO NAS PROLJEĆE OČEKUJE Objavljena dugoročna prognoza

Meteo portal “Severe Weather Europe” objavio je da će sljedeća sedmica u velikom dijelu Evrope, uključujući i Balkan biti natprosječno topla, dok je meteorološki servis “AccuWeather” danas otkrio kakvo nas vrijeme očekuje na proljeće. Proljeće će, prema predviđanjima meteorologa “AccuWeathera” u mnoge dijelove Evrope stići ranije, dok će se snijeg i zima u drugim dijelovima

Počela sanacija gradskih ulica

U okviru redovnog održavanja gradskih saobraćajnica, ovih dana je počela sanacija gradskih ulica, potvrđeno je u Odjeljenju za saobraćaj i puteve. “Konstatovali smo gdje su najveća oštećenja koja ugrožavaju bezbjedno odvijanje saobraćaja i krenuli u privremenu sanaciju oštećenih saobraćajnica tzv. hladnom asfaltnom masom”, istakao je načelnik Odjeljenja Slaviša Sandić. On pojašnjava, da u ovom periodu

TEGELTIJA O IMENOVANJU DALIDE BURZIĆ: Razumijem bol Memića, ali ne možemo nikoga eliminisati na osnovu nedokazanih tvrdnji

Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) BiH Milan Tegeltija oglasio se na Facebooku povodom jučerašnjeg imenovanja glavne tužiteljice Tužilaštva Kantona Sarajevo Dalide Burzić za sudiju Suda Bosne i Hercegovine, koje je izazvalo burne reakcije dijela javnosti te porodice Dženana Memića. “Kao čovjek, imam puno razumijevanje za svu bol, tugu i ogorčenost gospodina Memića i zbog toga ne mogu da

UKC: Citogenetička laboratorija vodeća u BiH

Citogenetička laboratorija Odjeljenja za medicinsku genetiku Zavoda za kliničku laboratorijsku dijagnostiku u Univerzitetskom kliničkom centru /UKC/ Republike Srpske vodeća je u BiH po broju urađenih prenatalnih citogenetičkih analiza. Iz UKC-a je saopšteno da je to jedina takva laboratorija u Srpskoj, koja pruža usluge za čitavo područje Republike, kao i da je od 2009. do 2019.