Sport 03.04.2017.

Trijumf Borca i 20.000 KM od srca za Sofiju

ČITANJE: 1 minuta

U predivnom ambijentu Banjalučani i pristalice Borca pokazali su humanost, a njihovi ljubimci zabilježili su osmu uzastopnu pobjedu savladavši Sutjesku sa 1:0.

U utakmici od koje je sav prihod išao za pomoć u liječenju trogodišnje Sofije Mićević sakupljeno je blizu 20.000 maraka.

– Mislim da je Banjaluka zajedno sa našim navijačima položila ispit i na tome im svi zajedno moramo biti zahvalni – rekao je član Upravnog odbora Borca Vico Zeljković.

Kao što je poznato mala Banjalučanka boluje od akutne limfoblastne leukemije prvi dio novca za liječenje u Baltimoru u iznosu od 270.000 dolara je sakupljen, ali sada treba još 540.000 dolara za troškove operacije i postoperativni period.

Sa nova tri boda do kojih je došao u 89. minutu golom “rezerviste” Miloša Kukića Borac se još više primakao povratku u Premijer ligu BiH, jer 12 kola prije kraja šampionata Srpske ima 11 koraka prednosti u odnosu na najbližeg pratioca Rudar Prijedor. Uz sve to golman Banjalučana Asmir Avdukić ponovo nije savladan i sada je svoju mrežu začarao već 1.111 minuta, što je za 149 minuta manje od rekordera Dalibora Kozića.

– Ne mogu biti zadovoljan viđenim, jer nekim mojim igračima kao da su se odsjekle noge kada su vidjeli da je stadion poprilično ispunjen. Najvažnije u svemu je da je humana akcija opravdala očekivanja, ali i da smo pobijedili i još više umakli rivalima – naglasio je trener Borca Vule Trivunović.

Usprkos porazu trener Sutjeske Srđan Bajić bio je zadovoljan.

– U prvom dijelu sezone uspjeli smo Borcu na našem terenu otkinuti dva boda, sada su nas od toga praktično dijelile sekunde. Moram biti zadovoljan, jer smo odlično parirali velikom favoritu – rekao je Bajić.

(Glas Srpske)