Magazin 27.09.2021.

Trijumf Kotorvarošana na festivalu Ritam Evrope

ČITANJE: 1 minuta

Vokali Anđela Petrušić, Nikolina Pejić i Saša Žderić i plesačice Lara Višnjić, Lara Andrijević i Danka Đukić iz Kotor Varoša pobjednici su najveće muzičke manifestacije „Ritam Evrope“ koja je sinoć održana u Loparama.

Mladi Kotorvarošani su svom gradu donijeli mjesto domaćina naredne godine, a njih šestoro će putovati u Švajcarsku, zemlju iz koje su interpretirali muzičku numeru.

Kotorvarošani su, prema ocjeni žirija i publike, koja je glasala SMS porukama, bili najbolji među 15 izvođača iz gradova i opština Srpske.

Ova lokalna zajednica će iduće godine biti domaćin ovog prestižnog muzičkog takmičenja.

„Pjesma je bila teška i zahtjevna, ali upornost i predan rad su se isplatili. U vrlo jakoj konkurenciji smo osvojili pšrvo mjesto i srećni smo što smo obradovali naše sugrađane“, istakla je Anđela Petrušić

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan je bio podrška mladim sugrađanima u Loparama i njihov uspjeh ga je mnogo obradovao.

„Uspjeh bilo kojeg našeg sugrađanina naš je uspjeh. Mi njegujemo vrijednosti, njegujemo kulturu, tradiciju, običaje. Iznjedrili smo brojne umjetnike i sportiste. Posebno nas raduje što ćemo iduće godine biti domaćini ovog takmičenja. Nastojaćemo da sve organizujemo i priuštimo učesnicima nezaboravne trenutke“, rekao je Sakan.

Međunarodno muzičko takmičenje „Ritam Evrope“ održava se uz podršku ambasadora brojnih zemalja EU, Australije i Izraela. Pravo učešća na ovoj muzičkoj smotri imaju djeca i omladina od 12 do 20 godina. Festival je organizovan tako da izvođači, učesnici iz opština i gradova Srpske, predstavljaju jednu državu i pjevaju na jeziku te zemlje.

(A.M.)