Biznis 28.11.2015.

Trikovi za lakši rad na računaru

ČITANJE: 2 minute
Trikovi kompjuter
Sajt Redit otkrio je neke od najboljih i najkorisnijih prečica i savjeta za računare.

1. Ako ukucate “cmd” u adresnoj traci fajl pretraživača, otvoriće vam se komandni režim sa početnom pozicijom direktorijuma u kom ste se nalazili.

2. Ako pritisnete “F4” u programu “Excel”, ponovićete posljednju komandu.

3. Možete uslikati određeni dio prozora na vašem računaru koristeći alat “Snipping Tool” iz start menija.

4. Uvijek izaberite opciju “Custom Install” pri instaliranju neke aplikacije i posvetite malo vremena različitim prozorima koji vas vode kroz ovaj proces, zato što će većina programa uz osnovu instalirati i dodatne palete sa alatima bez vašeg znanja.

5. Ako se nalazite u “Google Chrome” pretraživaču, pritiskom na F12  možete pristupiti konzoli gdje možete pregledati sve slike sa veb-sajta, pa čak i privremeno promijeniti tekst.

6.  Pritiskom na taster “Windows key” i neki od tastera usmjerenja (strelice), vaš aktivni prozor će se adaptirati na određenu stranu ekrana.

7. Istovremenim pritiskom na tastere “Windows key” i “L” možete zaključati vaš kompjuter.

8. Pritiskom na link u pretraživaču srednjim tasterom miša otvorićete tu veb-stranicu u novoj kartici.

9. Pritiskom na slovo K možete pauzirati video snimak na Jutjubu, a slova J i L će vam omogućiti preskakanje snimka u intervalu od 10 sekundi.

10. Istovremenim pritiskom na tastere “Control” i “Enter” automatski možete dopuniti domen veb-sajta koji želite da posjetite.

11. Držanjem tastera “Control” i “Tab” u pretraživaču, možete pregledavati otvorene kartice s lijeva na desno, a tasteri “Control” i “Shift” će vam pružiti istu mogućnost u kontra smjeru.

12. Držanjem slova S i desnim klikom na sliku u “Google Chrome” pretraživaču, moći ćete da pretražite tu sliku na “Google” pretraživaču.

(Kurir)