Sport 08.12.2016.

Trio Krupe hvata formu u drugim klubovima

ČITANJE: 2 minute

Obren Cvijanović, Stojan Maksimović i Dejan Gavrić neće nositi dres Krupe u drugom dijelu sezone, jer će nastupati na pozajmici u nekom drugom klubu.

Odlučio je ovo stručni štab Krupe na čelu sa Slobodanom Starčevićem. Njih trojica nisu imali mnogo prilike da se dokažu u prvih 18 kola, pa je Starčević procijenio da je za njihov razvoj korisnije da šest mjeseci provedu u klubu u kojem će redovno dobijati šansu.

– Pazićemo da to budu klubovi u kojima će se oni moći dokazati i već od naredne jeseni biti ponovno u konkurenciji za prvi tim Krupe. Glupo bi bilo da budu sa nama, a sigurno je da u redovima nekog prvoligaša mogu postići puno – naglasio je Starčević.

Nekoliko mlađih igrača ostaće na okupu još danas i sutra, a onda će i zvanično za fudbalere i stručni štab Krupe početi zimski odmor.

– Htjeli smo da se uvjerimo u mogućnosti nekoliko mlađih igrača i zato smo sa njima nastavili da radimo još sedam dana. Iskusniji igrači su već dobili voljno i odmaraće se praktično samo do 18. decembra, kada će morati početi raditi po individualnim programima. Prozivka je zakazana za 11. januar i do tada bi trebalo da bude potpuno iskristalisana situacija sa eventualnim odlascima iz kluba. Kao što je poznato Elvir Koljić, Ajdin Redžić, Aleksandar Vukotić, Irfan Jašarević i Nikola Dujaković na meti su brojnih klubova, i u slučaju da neko od njih ode moraćemo se dati u potragu za pojačanjima. U slučaju da ne bude ništa od odlazaka, najvjerovatnije da ćemo na proljeće igrati u istom sastavu – nastavio je Starčević.

Poznat je i plan priprema za proljećni dio prvenstva. Poslije prozivke, igrači će obaviti ljekarske preglede, a biće podvrgnuti i testovima fizičke spreme.

– Dan kasnije idemo na četrnaestodnevne pripreme u inostranstvo. U opticaju su tri ponude Makedonija, Turska i Hrvatska i u narednim danima pašće odluka o tome, a važno je istaći da gdje god budemo bili odigraćemo pet utakmica. Po povratku ćemo nastaviti sa treninzima i odigrati “generalku”. Siguran sam da ćemo potpuno spremno dočekati susret 19. kola u kome smo domaćini Željezničaru – dodao je Starčević.

Uz trojicu prekobrojnih koji će ići na pozajmicu član Krupe više nije golman Milorad Nikolić. Uprava kluba sa njim sporazumno je raskinula saradnju, a razlog su problemi porodične prirode, koje ima Nikolić.

(Glas Srpske)