Politika 16.10.2021.

Trišić Babić: Skandalozni postupak konzula Atovića, u MIP-u i “slijepi i gluvi”

ČITANJE: 1 minuta

Postupak konzula BiH u Frankfurtu Admira Atovića koji poziva na rat je skandalozan, a u Ministarstvu inostranih poslova u Savjetu ministara na to su “i slijepi i gluvi”, izjavila je Srni savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Ana Trišić Babić.

Trišić Babić je navela da je ovo bila prilika da se ministarka i njen zamjenik deset minuta poslije te objave izjasne o tome.

Ona je istakla da je to klasično huškanje na rat, te upitala šta je sa nadležnih službi, da li planiraju da se uključe.

“Valjda će se nekada oglasiti bezbjednosna agencija, ako to nije prijetnja ja više ne znam šta jeste”, rekla je Trišić Babić.

Ona je napomenula da ovo nije prvi put da se službenici, diplomate iz Ministarstva inostranih poslova u Savjetu ministara tako ponašaju, ali da nikada nije bilo ovakvog saržaja, niti se ko ogradio od svega toga.

“Sve to govori o atmosferi unutar Ministarstva i gdje smo došli nakon 26 godina i svih projekata pomirenja, zajedničkog rada došli”, rekla je Trišić Babić.

“Sto hiljada Bosanaca s iskustvom rata trenutno živi u Bosni! Municija u Konjicu i Goraždu! Haubice u Travniku! Ručni bacači u Hadžićima! Itd. Uzdaj se u se i u svoje kljuse!. Znaju oni da ovo nije šala i da bosanska snaga nije mala maca! Ef. Velić. Allahu Ekber”, napisao je Atović na “Tviteru”, pa kasnije ugasio nalog.

(Srna/A.M.)