Politika 20.12.2022.

Trišić Babić: Turističko putovanje Turkovićeve na Maldive platili građani BiH

ČITANJE: 1 minuta

Savjetnik predsjednika Republike Srpske Ana Trišić Babić smatra da nenajavljena posjeta ministra inostranih poslova u Savjetu ministara Bisere Turković Maldivima predstavlja nevjerovatno odsustvo realnosti i pristojnosti, a pokazuje i njenu samoživost.

– Za takav potez, čovjek zaista treba da bude prije svega izuzetno drzak i samoživ, i da ga apsolutno nije briga koliko je neumjesno i neukusno to što radi – rekla je Trišić Babić Srni.

Ona je istakla da su to porodično turističko putovanje platili građani BiH.

Prema njenim riječima, ova posjeta sigurno nije bila potrebna, jer se zna da je bilo poziva na neke sastanke i konferencije u ovom periodu kojima se Turkovićeva nije odazvala jer te destinacije nisu bile dovoljno egzotične.

– Dakle, princip koji je presudio za ovu posjetu jeste “daj da iskoristim dok još mogu, jer mi se ovakva prilika, da odem tamo o tuđem trošku, nikad više neće ukazati! -, zaključila je Trišić Babić.

Ministarka spoljnih poslova u Savjetu ministara Bisera Turković posjetila je Maldive, o čemu ministarstvo kojem je na čelu nije objavilo ni najavu niti saopštenje iako se sastala sa predsjednikom ove zemlje Ibrahimom Mohamedom Solihom.

(Srna)