Vijesti 22.12.2020.

Trivić: Centar za obrazovanje i vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora u Banjaluci djelovaće regionalno

ČITANJE: 2 minute

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić najavila je da će Centar za obrazovanje i vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora u Banjaluci od početka naredne godine postati jedan od resursno-stručnih centara i u regionalnom smislu pružati stručne usluge za djecu sa poteškoćama u razvoju, uključujući rad sa roditeljima.

Trivićeva je rekla novinarima u Banjaluci da svako odgovorno društvo treba da obezbijedi svojim najmlađim građanima ovakve usluge, te je podsjetila da je izmjenama Zakona o osnovnom i srednjem vaspitanju i obrazovanju definisano osnivanje resursno-stručnih centara radi decentralizacije usluga djeci sa poteškoćama u razvoju.

Ona je navela da su pomenute usluge obezbjeđivane putem centara i pojedinih škola u Banjaluci, Derventi i Prijedoru.

“Područje Sarajevsko-romanijske regije i Hercegovine nije imalo ovakve centre i znamo da kao društvo ne možemo dozvoliti da roditelji iz jedne regije putuju u drugu da bi ostvarili takve usluge”, pojasnila je ministar prosvjete.

Trivićeva, koja je danas posjetila Centar za obrazovanje i vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora u kome je zamijenjena dotrajala stolarija, te sanirana fiskulturna sala zahvaljujući pomoći resornog ministarstva, Udruženja “Misli dobro”, predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović i Unije udruženja poslodavaca, izjavila je da su ovakve investicije važne jer obezbjeđivanje boljih uslova za rad doprinosi kvalitetu usluga.

Direktor Centra za obrazovanje i vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora Banjaluka Saša Tatić zahvalio je donatorima za investicije u ovu ustanovu i dodao da su one urađene na vrijeme, uspješno i profesionalno.

Predsjednik Udruženja “Misli dobro” Željko Panić rekao je da renoviranje ovakvog objekta pozitivna stvar, te da je jedan od ciljeva ove organizacije motivisati građane i institucije radi stvaranja uslove za bolji život djece i građana.

(Srna)