Politika 17.10.2022.

Trivić i Borenović najavili krivičnu prijavu zbog izborne krađe

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik PDP, Branislav Borenović, poručio je danas da je u prvih nekoliko dana nakon kontrolnog brojanja glasova potvrđeno da je u brojnim mjestima širom Srpske bilo krađe glasova.

“Naš stav je jasan, onaj ko je krao treba da odgovara, u tome je učestvovao vrh vladajuće političke partije, valjda je ineres svih strana da se utvrde činjenice. Nesporno je da je na toliko mjesta utvrđena izborna krađa”, rekao je Borenović

Potpredsjednica PDP, Jelena Trivić, ističe da je na sceni sistemska izborna krađa te da na više od 400 biračkih mjesta postoje nepravilnosti.

“Pokazalo se da na sceni imamo sistemsku organizovanu krađu. Nije dovoljno jaka rijec prekrajanje već pljačka. Očekujem drakonske kazne i od CIK-a i od pravosudnih institucija, to su mafijaške, a ne političke organizacije. Samo brojanje ne može utvrditi sve nepravilnosti, imate nekoga koje 30 puta stavio potpis za nekog ko nije izašao na izbore i imate primjera koje samo brojanje neće pokazati. Kako su sad odjednom nađene vreće, a nije ih bilo. To je sve ono što baca ljagu na izborni proces. Ovo će trajati, jer pravi epilog da oni koji su činili krivicno djelo izborne krađe za to odgovaraju. Svakom građaninu koji ovo prati ovo sve je sramno”, rekla je Trivić.

Trivić je navela da će krivičnu prijavu koju će sutra predati Tužilaštvu BiH dopunjavati s novim dokazima koji im pristižu, a koji govore da je neko organizovano i sistemski krao na izborima.

(E.M.)