Vijesti 26.01.2022.

Trivić: Izjave Zorana Milanovića o Srpskoj i 9. januaru sramne

ČITANJE: 1 minuta

Potpredsjednica PDP Jelena Trivić smatra da je sramna je i skandalozna izjava Zorana Milanovića, predsjednika Hrvatske, da je Republika Srpska trebala biti vojno uništena, smatra potpredsjednica PDP, Jelena Trivić.

Navodi da je još sramniji je dio izjave u kojem se obrušio na Dan Republike, aludirajući da je to dan zbog kojeg su počeli ratni sukobi.

– Ovo dolazi u vremenu kada nam se od strane vladajuće strukture servira priča i stvara utisak putem medija po kontrolom režima da je Milanović prijatelj Republike Srpske. On možda jeste prijatelj Milorada Dodika, jer je Dodik agent hrvatskih interesa i njihov vjerni sluga. Brojni su primjeri koji to dokazuju, od zalaganja za treći entitet, preko slučaja Pelješkog mosta, predaje jasenovačke građe, nekonstitutivnosti Srba u kantonima sa hrvatskom većinom i mnogo toga drugog – napisala je Trivićeva na Fejsbuku.

Kako kaže, Dodik nikada nije radio za srpske nacionalne interese.

– Radio je za strance kada je prvi put dolazio na vlast i uz njihovu direktnu podršku to uspio. On je taj koji je pravio spiskove za sankcionisanje svojih političkih oponenata, kojima su tada uskraćivana osnovna ljudska prava, pravo na rad, oduzimana lična dokumenta. Nakon toga, Dodik mijenja ploču i počinje da jaše na priči o secesionizmu glumeći velikog čuvara Srpske. Lažno srbujući, dok ti isti Srbi masovno odlaze iz Republike Srpske, Dodik sve vrijeme radi isključivo u službi hrvatskih interesa. Danas kada zbog loše i izolacionističke politike SNSD, Srpska ima sve manje prijatelja u svijetu, a među njima nam u tom nabrajanju navode Zorana Milanovića, jasno je da nam pored takvih prijatelja, neprijatelji i ne trebaju – zaključuje Trivićeva.

(E.M)

Oznake: Jelena Trivić