Biznis 13.09.2021.

Trivić: O obaveznoj vakcinaciji kao uslovu za posao, još se ne razmišlja

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Udruženja unije poslodavaca Republike Srpske Saša Trivić rekao je da se još ne razmišlja o obaveznoj vakcinaciji protiv virusa korona kao uslovu za zaposlenje ili za rad, ali da postoji bojazan da će pojedini poslodavci izbjegavati da plate bolovanje nevakcinisanim radnicima ako se veći broj razboli od kovida.

Trivić je podsjetio da su do sada u saradnji sa Privrednom komorom Republike Srpske organizovali vakcinaciju radnika po firmama.

On je naveo da je problem što je jedan broj radnika vakcinisan, a drugi nije, te su svi pod pritiskom da nose maske.

“Mislim da su neki od nas na granici da kažu da oni radnici koji su vakcinisani ne moraju da nose maske, dok nevakcinisani moraju da ih nose”, rekao je Trivić za “Nezavisne novine”.

Istakao je da postoji bojazan da će pojedini poslodavci, ako bude veći broj bolovanja usljed infekcije kovidom među nevakcinisanim radnicima, izbjegavati da plate bolovanje onima koji se nisu vakcinisali.

Na pitanje da li poslodavci smiju da ne plaćaju bolovanje za nevakcinisane, Trivić je odgovorio da vjerovatno takvi poslodavci mogu pronaći način da to legalno urade.

(Srna, E.M)

Oznake: Saša Trivić