Biznis 30.03.2021.

Trivić: Odgađanje plaćanja poreskog duga od velikog značaja za privrednike

ČITANJE: 1 minuta

Drago nam je da je Vlada Republike Srpske prepoznala da je određen dio privrede u finansijski problemima i da je kroz  Zakon o odgođenom plaćanju poreskog duga pružila mogućnost da, kao i proše godine, dođe do odgode plaćanja ovakvih poreskih obaveza, rekao je za Banjaluka.net predsjednik Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske Saša Trivić.

On je komentarišući usvajanje Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o odgođenom plaćanju poreskog duga rekao da bi takvo rješenje, pored ostalih, u značajnoj mjeri finansijski podržalo preduzeća čije poslovanje je ugroženo usljed pandemije virusa korona.

“Sigurno da je ovakva vrsta pomoći posebno važna za određene oblasti, kao što je ugostiteljstvo i saobraćaj. Za njih je to vrlo bitno i svaki vid pomoć koja će im omogućiti da ‘prežive’ do otvaranja ugostiteljskih objekata i uspostavljanja kakvog takvog saobraćaja je od velikog značaja”, smatra Trivić.

On je dodao da su za posebno ugrožene djelatnosti zatrašene i dodatne mjere pomoći, ali da je i ovakav prijedlog dodatna pomoć na koju privrednici možda i nisu računali.

Trivić je pozvao one poslodavce koji imaju mogućnost da plate poreze, da to i urade, te da ovu mjeru iskoriste samo oni poslodavci čija je likvidnost ugrožena.

(N.S)

Oznake: Saša Trivić