Politika 03.10.2022.

TRIVIĆ: Ovo je pobjeda za Republiku Srpsku

ČITANJE: 2 minute

Ovo je bila pobjeda naroda. Kao što sam mnogo puta rekla, ovo nije moja lična pobjeda, nego pobjeda za Republiku Srpsku, rekla je kandidatkinja PDP za predsjednika Srpske, koja je proglasila pobjedu u izbornoj trci.

– Kao tim iznijeli smo jednu tešku kampanju. Vjerovala sam, prije svega, u Boga, ali i narod Republike Srpske. Nakon robovanja, narod je prepoznao šta je dobro. Ja jesam Srpkinja, ali biću predsjednik svih građana. Pod zastavom Republike Srpske ima mjesta za sve. Oni koji su je stvarali, nosili su ideal slobode. Nacionalnu politiku ćemo sljediti onu koja se kreira u Beogradu – rekla je ona.

Dodala je da će praviti kompromise tamo gdje je moguće, ali da će kompromise morati praviti i drugi.

– Naša osnovna misija je da sačuvamo narod u Republici Srpskoj. Ona će biti ponosna i vječna samo kad ovdje bude naroda, ne bilo kojeg pojedinca. Naša misija je da ovdje grade, rade i stvaraju – kazala je ona, u obraćanju koje su pratili gromoglasni aplauzi.

Kako je istakla, ući će u obračun sa kriminalom i korupcijom.

– To ćemo raditi sa velikim zadovoljstvom, jer je politička stabilnost, mir i ekonomski napredak srpski interes. Mirno, hladno idemo u ono što nas čeka. Ovo je početak pobjeda koje mi kao narod treba da pravimo u miru. Prošli smo golgotu Jasenovca, čekali smo da vaskrsnemo u Republici Srpskoj. Mi smo nebeski narod, ali treba da naučimo da pobjeđujemo u miru – istakla je ona.

Govoreći o potencijalnim rješenjima za Vladu RS, rekla je da će vidjeti kakav će biti raspored snaga.

– Znate da sam principijelna i da neću izdati volju svojih birača. Bila sam spremna na svaki scenario, ali nisam htjela da dam Republiku Srpsku u ruke onih koji žele da je opljačkaju – rekla je Trivićeva.

Na pitanje da li se čula sa Miloradom Dodikom, rekla je da nije i dodala da su joj stigle mnoge čestitke.

Zahvalila se svim saradnicima na podršci, a posebno svojoj porodici.

(AS)

Oznake: PDP