Politika 26.10.2022.

Trivić: Pokušali ste me slomiti, ali slomićete zube od mene

ČITANJE: 1 minuta

Narodni poslanik Jelena Trivić i kandidat opozicije za predsjednika Srpske, upozorila je na posebnoj sjednici da Srspka ulazi u ozbiljan problem vraćanja duga, i pored činjenice da prihodi rastu.

Zašto u idućoj godini na otplatu rate kredita dajemo preko milijardu maraka? Jer nas je nedogovorni i bahati režim 2018. zadužio na Bečkoj berzi, na pet godina. Vlast je tada rekla: „Pa šta, neko će to vraćati“, a to je narod kojeg je u Srpskoj nažalost sve manje, rekla je ona, komentarišući prijedlog rebalansa budžeta za ovu godinu koji je obrazložila ministarka finansija Zora Vidović.

Trivićeva je ocijenila da opšta stopa inflacije 16,1 odsto ne pokazuje koliko realno iznosi inflacija za one proizvode koje građani najviše troše, prenosi Srpskainfo.

– Građane najviše zanima koliko iznosi stopa inflacije za energente i hranu, jer to najviše učestuvje u kućnom budžetu. Ta stopa je daleko viša. Ja sam ubijeđena da bi za neke određene prozvode stopa sigurno bila i preko 50 odsto. Građani dobro znaju kolika je inflacija kada odu sa 50 KM u prodavnicu i pogledaju u kupljenu kesu koju mogu iznijeti na malom prstu – istakla je ona.

Trivićeva se osvrnula i na nedavno održane opšte izbore i kontrolno brojanje glasova, te podvukla da se korupcija u Srpskoj uvukla u sve sfere društva, krenulo je sa politikom, a stiglo do zdravstva i obrazovanja.

– Vi ste sve to učinili normalnim, očekivali ste da i mene brutalno pokradete i ponizite. E, neću ja otići kući, nego ću se boriti protiv korupcije. Pokušali ste me slomiti, ali slomićete zube od mene – zaključila je Trivićeva.

(N.S)

Oznake: Jelena Trivić