Politika 27.02.2021.

Trivić: Postoji sumnja u vezi zakona o porijeklu imovine

ČITANJE: 1 minuta

Poslanik PDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske Jelena Trivić ne vjeruje u iskrene namjere lidera SNSD Milorada Dodika, koji je juče pozvao opoziciju da zajedno sa vlastima učestvuje u kreiranju zakona o ispitivanju porijekla imovine.

Dodik je juče nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD najavio da je ta stranka finalizirala Prijedlog zakona o ispitivanju porijekla imovine u Republici Srpskoj, koji će biti poslat na izjašnjenje svim parlamentarnim političkim strankama u Republici Srpskoj. On je rekao da je cilj da zakon bude zajednički prijedlog svih stranaka i da tek onda ide u Narodnu skupštinu.

Trivićeva ne vjeruje da je Dodik bio iskren kada je rekao da želi da i opozicija učestvuje u kreiranju navedenog zakona i da će navedeni zakon da zaživi, bar ne na način kako bi trebao.

– Sama činjenica da taj zakon predlaže SNSD, koji je godinama odbijao tako nešto, pali alarm za uzbunu. Bilo bi smiješno da nije žalosno, jer ako pogledate samu strukturu SNSD golim okom možete da vidite da prvo njihova imovina nije u skladu s njihovim redovnim prihodima i primanjima – ističe Trivićeva u izjavi EuroBlicu.

Opozicija će, kako ističe Trivićeva, u svakom slučaju sagledati navedeni zakon i u raspravi u NSRS predložiti određene amandmane.

– Tada ćemo vidjeti da li će neko htjeti te amandmane da prihvati – kaže Trivićeva.

Ističe da svi trebaju biti svjesni da će pomenuti zakon, nakon što se donese, ostati u pravnoj praksi u Srpskoj, kakav god on bio, i da će se kad-tad primjenjivati.

(E.M)