Politika 22.01.2023.

Trivić pozvala Srbe da budu uz predsjednika Vučića u ovim teškim trenucima

ČITANJE: 2 minute

Pozivam sve Srbe iz zemlje i rasejanja da u ovim teškim trenucima daju svoju punu podršku rukovodstvu Srbije, da rješavanje pitanja Srba na Кosovu i Metohiji bude prioritet svih prioriteta, da sve ostalo ode u drugi plan jer su pred svima nama ključni period i događaji od čijeg ishoda će zavisiti puno toga. Vjerujem da će rukovodstvo Srbije na čelu sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem dati sve od sebe da i kao narod i kao država pozitivno riješimo pitanja koja nas opterećuju posljednjih nekoliko decenija, napisala je Jelena Trivić, potpredsjednik PDP-a na svom Instagramu.

Ona je navela da ti problemi nisu od juče.

“To su naslijeđeni problemi koje predsjednik Srbije i rukovodstvo pokušava riješiti sa najpovoljnijim ishodom po Srbe. Obaveze potpisane u prethodnom periodu neophodno je ispuniti što prije. Tu prije svega mislim na formiranje Zajednice srpskih opština, kao i poboljšanje statusa brojnih srpskih enklava širom Кosova i Metohije u kojima naš narod živi kao u nekoj vrsti geta”, napisala je to Trivić.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jelena Trivić (@trivic_jelena)

Kako je naglasila, daje punu podršku rukovodstvu Srbije.

“Dajem svoju puno podršku rukovodstvu Srbije na čelu sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem, pred kojima je izuzetno težak period oko rješavanja brojnih problema sa kojima se suočavaju Srbi na Кosovu i Metohiji i nastavka dijaloga sa suprotnom stranom.  Ti problemi nisu od juče. To su naslijeđeni problemi koje predsjednik Srbije i rukovodstvo pokušava riješiti sa najpovoljnijim ishodom po Srbe”, napisala je Trivićeva.

Ona je istakla da je te obaveze potpisane u prethodnom periodu neophodno ispuniti što prije, a da tu  prije svega misli na formiranje zajednice srpskih opština, kao i poboljšanje statusa brojnih srpskih enklava širom Кosova i Metohije u kojima srpski narod živi kao u nekoj vrsti geta.

“Svaki dan sam sa narodom i među narodom i sa sigurnošću mogu reći da je narod Republike Srpske uz vas”.

“Živjela Srbija, živjeli Кosovo i Metohija, živjela Republika Srpska!”, poručila je Jelena Trivić.