Biznis 21.03.2021.

TRIVIĆ: Svaki pojedinac mora biti značajno odgovorniji, tako doprinosi i ekonomskom spasavanju RS

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik unije Udruženja poslodavaca Republike Srpske Saša Trivić izjavio je večeras da svaki pojedinac mora biti značajno odgovorniji i dati svoj doprinos smanjenju pandemije i time ekonomskom spasavanju Republike Srpske.

On je rekao da poslodavci podržavaju mjere koje će omogućiti smanjenje širenja pandemije virusa korona, ali da su ove mjere finansijski teške, iznijevši pretpostavku po kojoj bi na mjesečnom nivou, pod uslovom da bi bile produžene, iznosile nekih 40 miliona KM što za budžet, što za poslodavce.

– Poslodavci su ukazivali da ćemo imati problema sa širenjem pandemije virusa korona, jer i mi imamo sve veći broj ljudi na bolovanju i tako ulazimo u problem u smislu mogućnosti poslovanja. Sad kada su donesene ove mjere treba razgovarati da se vidi kako dalje – rekao je Trivić za ATV.

On je naglasio da Republika mora naći načina da pomogne poslodavcima koji će biti zatvoreni zbog donesenih mjera, navodeći kao primjer sektor ugostiteljstva koji angažuje oko 40.000 radnika.

Trivić je naveo da su prethodne mjere bile na snazi skoro godinu dana i da je krenulo na gore sa epidemiološkom situacijom zbog neodgovornosti u pridržavanju mjera, ističući da svaki pojedinac mora biti značajno odgovorniji i dati svoj doprinos smanjenju pandemije i time ekonomskom spasavanju Republike Srpske.

– Imali smo sreću da smo odgovorno radili u prethodnom periodu i da je privreda uspjela dobro da prođe u protekloj godini – rekao je Trivić.

(Srna/SB)

Oznake: Saša Trivić