Vijesti 25.07.2021.

Trivić: Vakcinacija važno zdravstveno i ekonomsko pitanje

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske Saša Trivić smatra da treba nastaviti proces vakcinacije protiv virusa korona jer je to značajno i zdravstveno i ekonomsko pitanje.

– Imunizacija radnika je mnogo značajnija nego što ljudi misle. Na ovaj način postižemo veći procenat vakcinisanih stanovnika Srpske i ovaj proces treba nastaviti sve dok ima zainteresovanih – rekao je Trivić Srni.

Trivić je rekao da je aktivnostima Unije u posljednjih desetak dana vakcinisano oko 2.500 radnika, a da je planirano da ih u narednih 15 dana bude vakcinisano još toliko.

– Računamo da će kroz aktivnosti Unije biti vakcinisano oko 10.000 radnika što nije dovoljno, ali smo ipak zadovoljni – rekao je Trivić.

Kada je riječ o ekonomskoj strani, naveo je Trivić, veoma je bitno da se putem imunizacije smanji broj radnika koji su na bolovanjima.

– U posljednja dva talasa imali smo dvostruko povećanje radnika na bolovanjima što su bile velike ekonomske štete i procjenjujemo da mjesec dana takvog bolovanja privredu Srpske košta od sedam do osam miliona KM – naglasio je Trivić.

O procesu vakcinacije, Trivić je rekao da se ona odvija tako da se radnici u velikim preduzećima vakcinišu u svojim kolektivima, a oni iz malih to obavljaju u domovima zdravlja.

(Srna/A.M.)