Politika 14.10.2022.

TRIVIĆEVA, CRNADAK I VUKONOVIĆ U TUŽILAŠTVU: Opozicija podnijela krivične prijave za izbornu krađu

ČITANJE: 1 minuta

Jelena Trivić i Igor Crnadak, potpredsjednici PDP-a, Nebojša Vukanović, lider Liste za pravdu i red i Nedeljko Glamočak iz SDS-a predali su danas dio krivičnih prijava za, kako su rekli, izbornu krađu.

Oni su prijave koje je pripremio pravni tim PDP-a predali u Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci.

Crnadak je istakao da su predali krivičnu prijavu protiv SNSD-a i NN lica.

“Odmah smo rekli da nam je cilj istina i zato smo snažno zagovarali ponovono brojanje. Da se tačno zna kako su ljudi u Republici Srpskoj glasali i da ne ostane nikakva mistifikacija i magla iznad tog izbora. Imali smo puno pravo jer je bilo mnogo manipulacija, nezakonitosti, mnogo stvari koje su u najmanju ruku ukazivale na situaciju da se listići moraju ponovo prebrojati. U ime cijele Republike Srpske tražimo da vidimo ko je radio to da se prekroji izborna volja”, naglasio je Crnadak.

Glamočak je kazao da je krajnje vrijeme da tužilaštvo radio svoj posao.

“Posebno je važno sada kada je prebrojavanje u toku da se napokon počne raditi kako bi ove tenzije splasnule”, naveo je Glamočak.

Vukanović je naveo da ovo što se događa u Republici Srpskoj nigdje se ne može dogoditi.

“Ovakve vrste zloupotreba su nevjerovatne. Prosto je nemoguće da svaki nosilac liste u Zvorniku ima 90 i kusur odsto glasova. Nažalost tužilaštvo i policija su na ovo nijemi”, kazao je Vukanović.

(N.S)