Politika 03.12.2020.

Trivićeva oštro odgovorila lideru DNS-a: Sa Nešićem ne bih mogla spojiti pet smislenih rečenica

ČITANJE: 2 minute

Jelena Trivić i Branislav Borenović, funkcioneri PDP-a oštro su reagovali na niz optužbi predsjednika DNS-a Nenada Nešiće iznesenih na račun ove stranke, njenih istaknutih ličnosti i koalicionih partnera.

“Neprihvatljiva i nekorektna izjava lidera DNS-a o PDP-u, našim ključnim ljudima koji su nosioci promjena i našim izbornim koalicijama sa SDS-om. Tako se ne stiče povjerenje i zato smo sa pravom obazrivi. Nažalost, režim i njegovi pobornici se raduju ovakvim izjavama”, napisao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović na svom Twitter profilu.

Jelena Trivić, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, za koju Nešić tvrdi da je remetilački faktor promjena u Srpskoj, lideru DNS-a je poručila da je ovakav medijski rat i atak na nju lično očekivan nakon njenog otvorenog protivljenja sporazumu između ove dvije partije, ali da je iznenađena načinom na koji je on izveden.

“Znala sam da ćete atakovati na mene lično i znala sam da će biti nisko, ali nisam znala da će biti priglupo”, napisala je Trivićeva.

Ona je dodala da razlozi njenog neslaganja sa takvim sporazumom ne proističu iz ličnog antagonizma, nego iz nepovjerenja prema partiji, koja je ne tako davno istupila iz vladajuće koalicije.

“Smatram da nas bilo koji preuranjen sporazum sa DNS-om dovodi u situciju izdaje svih onih birača koji smatraju da nisu svi isti, da politika nisu samo kombinatorike, fotelje, vlast, funkcije. Trebamo vidjeti da li možete opstati bez fukcija. Trebamo vidjeti da li ste se sa SNSD razišli zbog različitih pogleda na politike, principe i vrijednosti ili je to rezultat ličnih nezadovoljstava podijelom plijena”, istakla je Trivićeva.

Na Nešićeve tvrdnje da se nije istinski obradovala pobjedi Draška Stanivukovića u trci za gradonačelnika Banjaluke, Trivićeva je poručila da se iz njenog govora iz izborne noći može zaključiti koliko pobjedu u Banjoj Luci smatra bitnom za cijelu Republiku Srpsku.

Ona je još jednom potvrdila da postoji ambicija da se za dvije godine nađe u trci za predsjednika Republike Srpske, ali da je ukoliko je uslov takve kandidature obećani mandat Nenadu Nešiću za Vladu Republike Srpske, rukovodstvu stranke poručila da u tom slučaju na njenu kandidaturu za tu funkciju ne mogu računati.

“To vas je zaboljelo. Jednostavno gospodine Nešiću ja u vama ne vidim promjenu. Vi ste sve ono protiv čega se ja u politici borim. Možda je trebalo da pričamo prije ovog medijskog rata. Ali ne znam iskreno da li bih sa vama mogla spojiti pet smislenih rečenica”,  zaključuje Jelena Trivić.

(N.S/ Banjaluka.net)

Oznake: Jelena Trivić