Politika 28.03.2023.

TRIVIĆEVA OTKRIVA: I Slobodan Stanić iz SDS-a zainteresovan za Narodni front

ČITANJE: 1 minuta

Bivši ministar zdravlja Republike Srpske i član Odbora za zdravstvo Srpske demokratske stranke (SDS) Slobodan Stanić će se po svemu sudeći pridružiti Narodnom frontu Jelene Trivić.

“Veliko mi je zadovoljstvo da ljudi poput prof. dr Slobodana Stanića žele da se pridruže ideji Narodnog fronta. Doktor Stanić je čovjek koji je imao viziju, odlučnost, želju i način kako da osnaži naš zdravstveni sistem, ali mu tadašnji “njegovi” nisu dali. Smijenjen je sa pozicije ministra zdravlja jer je radio po zakonu i jer je razmišljao o javnom dobru, a ne ličnoj koristi,” napisala je Trivićeva na Fejsbuku uz fotografiju sa Stanićem.

Stanić je spoljni član Odbora za zdravstvo, rad i socijalnu politiku Narodne skupštine RS. Bio je ministar zdravlja RS u Vladi Željke Cvijanović, a smijenjen je 2013. godine. Dvije godine kasnije pristupio je SDS-u.

Sa novim političkim pokretom u posljednje vrijeme su se po kuloarima i u političkim tračevima povezivala različita imena, od Igora Radojičića, koji je to demantovao, do Ljubiše Petrovića (takođe demantovao), a Jelena Trivić je slično kao sa Stanićem, juče objavila fotografiju sa odbornikom u Banjaluci, Sašom Lazićem, prenosi mondo.ba.

(SB)