Politika 23.09.2021.

TRIVIĆEVA POZVALA NA PROTESTE: “Gušenje medijskih sloboda uvod u kraj jednog režima”

ČITANJE: 1 minuta

Ovo ne bi bio prvi put da protestima tjeramo vlast da odustane od suludih ideja, a sve u skladu sa Ustavom Srpske koji predviđa javni protest kao vid izražavanja stava naroda protiv organa vlasti. Кao odgovorni političari spremni smo predvoditi ove mirne proteste, poručila je narodni poslanik Jelena Trivić komentarišući najavljene proteste opozicije u Banjaluci početkom oktobra.

On je istakla da je opozicija spremna i odlučna da protestima i narodnim buntom ne dozvoli režimu uskraćivanje i gušenje slobode medija.

“Već dugo na političkoj sceni jedna politička struktura želi da nametne jednoumlje kao model ponašanja. Sada to čine udarom na privatnu televizijsku kuću samo zato što im se ne sviđa uređivačka politika te kuće. Narod postaje talac jednog čovjeka koji ne može da istrpi kritike i činjenicu da narod ima pravo da čuje i drugu stranu priče od one koja mu se servira iz zarobljenih institucija i zarobljenog javnog RTV sistema Republike Srpske”, navela je Trivićeva.

Ona je dodala da udar na BN televiziju predstavlja udar na demokratiju i medijske slobode.

“Svi dobro znamo ko je na čelu RAК-a, iz kojeg kabineta je došao na mjesto direktora RTRS, a odatle na mjesto direktora RAК-a”, napisala je Trivić.

Trivićeva je zaključila da će, kako navodi, gušenje medijskih sloboda na potpuno nelegitiman način, biti uvod u kraj jednog režima i poručila da 2. oktorbra na Trgu Кrajine u Banjoj Luci, opozicija i simpatizeri treba da da budu složni i solidarni u odbrani prava na slobode medija, te na legitiman način iskaže svoj bunt protiv gušenja medijskih sloboda.

(N.S)

Oznake: Jelena Trivić