Politika 08.05.2021.

Trivićeva se poklonila žrtvama Jasenovca: Vječno sjećanje, ali i opomena

ČITANJE: 1 minuta

Jasenovac je najveći srpski grad poslije Beograda, napisala je danas potpredsjednica PDP Jelena Trivić nakon pomena žrvama sistema logora Jasenovac u Spomen području Donja Gradina.

Trivićeva, koja je prisustvovala današnjem komemorativnom skupu u Donjoj Gradini, napisala je na društvenim mrežama da je to mjesto najvećeg srpskog stradanja, ali i mjesto srpskog vaskrsenja, prenosi Srpskainfo.

Јасеновац је највећи српски град послије Београда. Мјесто нашег највећег страдања, али и мјесто нашег васкрсења. Стотине…

Posted by Jelena Trivic on Субота, 08. мај 2021.

– Stotine hiljada naših predaka nas zavjetuje da vječno čuvamo sjećanje na njihovu žrtvu, kako se nikada ništa slično ne bi ponovilo našim potomcima. Dok god postojimo kao narod, Jasenovac će biti naše vječno sjećanje, ali i vječna opomena. Opomena da zlo ne spava. Jasenovac je i naša vjera u vaskrslog Hrista i naš dokaz da zlo, ma kolikih razmjera, biva uvijek i iznova pobijeđeno. Prošli vijek, vijek strahota i patnji, vijek najvećeg stradanja za naš narod, završen je ipak našom najvećom pobjedom, Republikom Srpskom. Neka nam strahote Jasenovca budu zavjet, zavjet da zaboraviti nećemo i da nikada nećemo dozvoliti da nam se bilo šta slično ponovi – poručila je Trivićeva.

(A.M.)

Oznake: Jelena Trivić