Politika 17.05.2022.

Trivićeva: Vučić demantovao Dodika; USLIJEDILE BROJNE REAKCIJE

ČITANJE: 2 minute

O tome da li je BiH uvela sankcije Rusiji, u raspravi koja se povela na Twitteru, priključila se i Jelena Trivić. Ona je na svom profilu da je Dodik juče izjavio da BiH nije uvela sankcije Rusiji, ali da ga demantuje izjava predsjednika Srbije Aleksandra Vučića koji je u jednoj emisiji rekao da je “BiH uvela sankcije”.

– Uvela ih je pridružujući se u preko 20 odluka Savjeta Evrope koji se tiču restriktivnih mjera prema Rusiji. Kad Dodik nešto kaže, znajte da je sve suprotno – napisala je Trivićeva

Odmah je reagovao i portparol SNSD-a Radovan Kovačević, koji je napisao “Jelena Trivić želi da bude predsjednik Republike Srpske, a ne zna razliku između Savjeta Evrope i Savjeta EU – tuga, čemer, jad”, napisao je on.

“U organima BiH nije donesena nijedna odluka protiv Rusije. Ambasadori BiH koji su neustavno podržali izjave, pozivali su se na dokumente koje su usvojili Igor Crnadak i Mladen Ivanić”, naveo je Kovačević u odgovoru na objavu Trivićeve da je BiH uvela sankcije Ruskoj Federaciji.

Njemu se pridružila i predsjevajuća Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu PS BiH Snježana Novaković Bursać osvrnula se na izjavu predsjednika PDP Branislava Borenovića da se BiH  pridružila u podršci preko 20 odluka Savjeta EU kojima se uvode razne sankcije Rusiji, sve uz dozvolu Milorada Dodika.

Unutar PDP konsolidujte stavove prema aktuelnoj krizi i Rusiji. Crnadak zagovara praćenje Zapada, Trivić neutralnost, Borenović ništa. Ima li šanse da se osvrnete na kršenje procedura i uzurpaciju ovlaštenja od strane bošnjačkih kadrova?Aha..Naredba je ‘samo po Dodiku'”, napisala je Novaković Bursać.

Šef kluba poslanika SNSD u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Žunić smatra da je pokazatelj odnosa PDP prema Rusiji to što je Crnadak nikada nije posjetio dok je bio ministar vanjskih poslova prema Rusiji.

 

(E.M)