Sport 06.03.2017.

Trivunović sklopio dobitnu kombinaciju za Borac

ČITANJE: 2 minute

Onako kako su počeli, tako su fudbaleri Borca i završili seriju kontrolnih utakmica, pobjedom, jer su u petoj generalnoj provjeri savladali Kozaru iz Gradiške sa 5:0.

Ako je suditi po igrama u tih pet susreta za četu, koju sa klupe predvodi Vule Trivunović, neće biti zime. Tokom priprema redom su padali gradski rival BSK (3:0), Sloboda Novi Grad (7:0), Sloboda Mrkonjić Grad (5:1), Zvijezda Gradačac (3:2) i Kozara 5:0.

– I u ovom susretu smo pokazali da smo jako dobro radili tokom pripremnog perioda, a kao najbolja potvrda za to je da tokom šest sedmica niko od igrača nije zadobio povredu, zadovoljan je trener Borca Vule Trivunović.

U pet susreta “crveno-plavi” su postigli čak 23 gola, a njihova mreža zatresla se samo tri puta.

– I sa te strane moram biti i te kako zadovoljan, jer smo uz dobre igre bili veoma efikasni. U ovim kontrolnim utakmicama iskristalisala se ekipa koja će biti okosnica tima u proljećnim bitkama i vjerujem da imamo ekipu spremnu da odbrani tron do kojeg smo došli jesenas, nastavio je Trivunović.

Mladi stručnjak smatra da ima kvalitetniju ekipu nego u prvom dijelu sezone.

– Bilo je tu dosta odlazaka, ali i dolazaka i čini mi se da smo sada jači. Ne bih pojedinačno o imenima, ali sada imamo 16, 17 igrača koji u svakom trenutku mogu istrčati na teren, rekao je Trivunović.

Prvenstvo se nastavlja narednog vikenda kada Banjalučane očekuje veoma teško gostovanje Tekstilcu u Derventi.

– Svih ovih pet pobjeda bih mijenjao za tri boda iz Dervente. Te premijerne zvanične utakmice poslije dugih pauza su nešto najgore i u njima treba da budemo oni pravi. Uz sve to domaćin će biti silno motivisan da nas zaustavi. Zbog toga ćemo u ovim narednim danima najviše pažnje posvetiti toj psihološkoj pripremi meča, dodao je Trivunović.

Strijelci

U duelu protiv Kozare prvi se u strijelce upisao Petar Kunić u 22. minutu, a u 36. minutu Siniša Radoja je povisio na 2:0. U nastavku susreta još tri gola domaćina. Strijelci su bili: Ivan Delić iz penala u 64, Miloš Đorđević u 67. i Predrag Zekanović iz penala u 86. minutu.

(glassrpske.com)