Sport 23.01.2019.

Trka Beograd-Banjaluka jedan od najvećih sportskih događaja

ČITANJE: 1 minuta

Konzul Republike Srbije u Banjaluci Vladimir Nikolić i prvi čovjek Biciklističke Trke Beograd-Banjaluka Vladimir Kuvalja sastali su se danas u Banjaluci povodom saradnje Srbije i Republike Srpske odnosno Bosne i Hercegovine kroz sportske događaje.

Prilikom sastanka, Kuvalja je uručio žutu majicu Nikoliću, simbol pobjednika trke.

“Pored institucija koje nas do sad podržavaju, saradnja sa Konzulatom Srbije ima veliki značaj za nas, kako institucialno tako i ekonomski. Mnoge velike kompanije koje egzistiraju u obe zemlje su naš fokus kao partneri u organizaciji. Nadamo se da će i na ovom polju uspeti. Sastanak je bio uspešan, nadamo se dobroj saradnji u budućnosti”, izjavio je Kuvalja.

Kako se navodi u saopštenju Konzula Srbije, biciklistička Trka Beograd Banjaluka jedan od događaja koji već trinaest godina egzistira kao najbolji primjer specijalnih paralelnih veza između Republike Srpske i Srbije.

Ova trka je jedan od najvećih sportskih događaja u zemlji, a i jedan od značajnijih turističih i medijskih događaja. 13. izdanje trke je njaveće do sad, sa 30 zemalja učesnika u četiri etape i sa rangom prve kategorije doseže svoje vrhove.

Trka ove godine startuje 18. aprila iz Beograda, preko Vlasenice, Brčkog, Teslića i Prnjavora, gdje nakon četiri dana završava u Banjaluci.

(Nezavisne)