Sport 23.04.2016.

Trka Beograd-Banjaluka: Prva etapa Ukrajincu

ČITANJE: 1 minuta
Бијељина - бициклистичка трка
Biciklista iz Ukrajine Vitalij Buc pobjednik je prve etape ovogodišnje Biciklističke trke Beograd-Banjaluka, vožene od Beograda do Bijeljine u dužini od 132 kilometra.

Vrijeme pobjednika je 2:39:35, prosječna brzina je 49,6 kilometra na čas, što je prema riječima organizatora, prosjek kakav imaju vrhunski biciklistički karavani u Francuskoj, Italiji i Španiji.

Buc, član ekipe “Kols”, slavio je ispred zemljaka Oleksandera Surutkoviča koji vozi za ekipu iz Azerbejdžana “Sinerdži Baku sajkling tim”, a treće mjesto pripalo je Bjelorusu Ramanu Ramanauu, članu ekipe “Minsk”.

Po završetku etape u Bijeljini objavljeno je da je u konkurenciji 105 takmičara iz 18 zemalja najbolje plasirani srpski takmičar devetnaestogodišnjak Dušan Rajović iz Kraljeva koji je na cilj stigao osmi.

Vicekonzul Srbije u Banjaluci Dejan Zafirov pozdravio je organizatore trke i takmičare, kao i brojne građane Bijeljine koji su pratili dolazak biciklističkog karavana u grad.

Zafirov je rekao da ova trka najbolje manifestuje ono za šta se Generalni konzulat Srbije u Banjaluci zalaže, a to je maksimalno spajanje oličeno kroz Sporazum o specijalnim paralelnim vezama Srbije i Republike Srpske i spajanje Srba sa obje strane rijeke Drine.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić je kao domaćin čestitao pobjednicima i istakao da su pobjednici svi učesnici ove velike trke i svi ljudi koji se bave sportom.

Trku “Beograd-Banjaluka” Međunarodna asocijacija organizatora biciklističkih trka uvrstila je među 100 najboljih na planeti.

(Agencije)

Oznake: Mićo Mićić