Sport 28.04.2017.

Trka vozača konjskih zaprega sutra u Banjaluci

ČITANJE: 1 minuta

Konjički klub “Paddock” sutra u 14 časova na fudbalskom stadionu “Omladinac”, u naselju Lazarevo, prvi put u gradu organizuje Međunarodno takmičenje u zaprežnom sportu “Pehar grada Banjaluke”.

– Na ovom takmičenju očekuje se oko 15 vrhunskih vozača zaprega iz Srbije i BiH. Oni će se takmičiti u raznim konjičkim disciplinama kao što su dvopreg, četvoropreg i precizna vožnja zaprega, istakli su organizatori.

Katarina Jovanović, licencirani trener konjičkog sporta i osnivač KK “Paddock”, rekla je da će takmičenju prethoditi defile učesnika kroz centar grada od 12 časova, te da je planirano i kratko zadržavanje kolone kočija ispred hrama Hrista Spasitelja oko 12.30.

– Želja nam je da ovo takmičenje postane tradicionalno i da s vremenom okuplja što veći broj učesnika iz regiona i šire kako bi postalo takmičenje koje će Banjaluku visoko pozicionirati u konjičkom svijetu, istakla je Jovanovićeva.

Prije 60 godina u Banjaluci je održan prvi konjički turnir, na prostoru danas poznatom kao Banjalučko polje, a organizatori su naglasili da bi ovim takmičenjem htjeli u Banjaluku da vrate dah prošlih vremena.

– Željeli bismo ovo takmičenje da unaprijedimo u sportsko-rekreativnu poslasticu, koja će Banjaluci dati još značajniju dimenziju evropskog centra kulture, sporta, turističke atraktivnosti, naveli su organizatori.

Zaprežni sport je jedna od sedam disciplina Svjetske konjičke federacije FEI, a takmičenje, koje će biti održano pod pokroviteljstvom grada Banjaluka, odvijaće se po pravilima i propozicijama koje ona propisuje.

(nezavisne.com)